Ontdek hoe je thuis kiwi's kweekt: het is heel eenvoudig

door Natasja

25 Oktober 2022

Ontdek hoe je thuis kiwi's kweekt: het is heel eenvoudig
Advertisement

Groene vingers en de liefde voor tuinieren komt wijdverbreid voor. Hoewel niet iedereen het geluk of de mogelijkheid heeft om een tuin of een moestuin te hebben om deze passie te cultiveren. Dat wil echter niet zeggen dat het niet in huis kan worden gedaan, al is het maar in het klein.

Alles kan in huis worden geplant, van aromatische kruiden tot bloemen en kleine fruitbomen. De mogelijkheden zijn onbeperkt als je je goed weet te organiseren.

Dit blijkt duidelijk uit een video op TikTok, waar het proces van het kweken van kiwi's zelfs wordt geïllustreerd.

via @creative_explained/TikTok

Advertisement
@creative_explained/TikTok

@creative_explained/TikTok

De video in kwestie is van @creative_explained, een gebruiker die wordt gevolgd voor het publiceren van dit soort inhoud. En het proces, uitgelegd op een manier en timing typisch voor social media, maar nauwgezet, kan worden samengevat in de paar eenvoudige stappen die hieronder worden opgesomd:

  • Snij een kiwi verticaal door en haal met een mes de pitjes en al het vruchtvlees eruit.
  • Spreid uit over drie absorberende servetjes, zodat het vruchtvlees, samen met de zaden, aan het papier blijft plakken. Laat vervolgens de zaden op het servet springen om ze goed te verdelen.
  • Spuit er een beetje water op en vouw elk servet twee of drie keer, en doe het dan in een ziplock zakje. Na ongeveer een week, als je de servetten opent, zou je de kiemen al moeten vinden.

 

Advertisement
@creative_explained/TikTok

@creative_explained/TikTok

  • Op dit punt zijn de zaden klaar om in de grond gezet te worden. Doe dit in een kleine pot die voor de helft gevuld is met aarde. Spreid de kiemen uit en bedek ze met een andere laag aarde.
  • Sprenkel er wat water op en bedek alles met een doorzichtige plastic zak. Zet de pot op de vensterbank zodat hij nog licht krijgt. Na zeer korte tijd zou je de zaailing al moeten zien groeien.
  • Blijf het verzorgen en het zal je veel voldoening geven.

Als je alle stappen van deze teelt in detail wilt zien, bekijk dan de video direct op het gebruikersprofiel: https://www.tiktok.com/@creative_explained/video/7076557998134562094. Dan kun je je uitleven met je prachtige plantjes. Het zal echt spannend zijn om de plant te zien groeien en na verloop van tijd de vruchten. Wie dit soort hobby's heeft, weet dit heel goed.

Heb je al eens geëxperimenteerd met dit soort teelt?

Advertisement