Wil je een gereedschapshuisje in je tuin bouwen? Bereid je goed voor om de schuur van je dromen te maken

door Natasja

17 Juli 2022

Wil je een gereedschapshuisje in je tuin bouwen? Bereid je goed voor om de schuur van je dromen te maken
Advertisement

We spreken van een gereedschapshuisje, maar het kan veel meer zijn: de zogenaamde "garden shed" zijn tegenwoordig niet alleen bergplaatsen voor buiten, maar echte werkstations die zelfs een minizithoekje kunnen herbergen of in elk geval een reeks elementen die het aangenaam maken om alle klusjes te doen die inherent zijn aan de verzorging van het groen.

Terwijl een geprefabriceerde of met de hand gebouwde, kleine en ruimtebesparende hut zal volstaan om slechts enkele werktuigen onder te brengen, zal je voor een grotere en mooiere constructie dus iets meer tijd moeten besteden aan de planning van alles. Daarom is het nuttig om alles goed te plannen en daarbij enkele nuttige aanwijzingen te volgen, zoals die welke hieronder worden gegeven.

Advertisement
pxhere.com

pxhere.com

  • Controleer de plaatselijke voorschriften: als je een grote schuur wilt neerzetten, die een echt huis wordt, is het altijd goed om te controleren of dat kan, en ook om de eventuele maximumafmetingen te controleren. Hoewel het geen constructies zijn die voor bewoning worden gebruikt, kunnen er diverse beperkingen of restricties zijn waarmee rekening moet worden gehouden.
  • Uiterlijk: een online zoektocht op sites als die van ons, maar ook Pinterest of Instagram, levert je duizend ideeën op, het ene nog mooier dan het andere. Denk trouwens niet dat het een rustieke, slecht afgewerkte houten schuur moet zijn. Je kunt je fantasie de vrije loop laten en misschien zelfs de voorkeur geven aan superoriginele of ultramoderne oplossingen! Bedenk echter bij elk exemplaar dat je aanspreekt of het echt past bij de rest van de tuin en vooral of het, als je de afmetingen eenmaal hebt aangepast aan wat bij je huis past, nog net zo mooi zal zijn als het exemplaar waar je inspiratie uit hebt gehaald.
Advertisement
Commons Wikimedia

Commons Wikimedia

  • Daarom is het van essentieel belang dat je van meet af aan duidelijk voor ogen hebt wat je met het schuurtje wilt doen: als het alleen maar een opslagruimte wordt, kun je het op een plaats zetten waar het niet teveel ruimte inneemt en niet erg zichtbaar is. Maar als je het ook wilt gebruiken als een plek waar je kunt verpotten en allerlei klusjes kunt doen, of nog meer als je een ontspanningshoekje wilt creëren, dan moet het op een plek in de tuin staan die beschut is tegen overdadige zon in de zomer of ijzige wind in de winter. Dus, denk na over een geschikte plek.
  • Als je het gedeelte van de tuin hebt uitgekozen waar je  je garden shed wilt plaatsen, kijk dan goed rond: zijn er elementen die de bouw of het plezier ervan kunnen belemmeren? Denk je bloembedden toe te voegen? Overweeg alles van tevoren en breng de nodige veranderingen aan, zoals snoeien, verplaatsen, enz.
  • Nu je duidelijke ideeën hebt kun je je gaan voorstellen hoe je het huisje kunt uitrusten met alles wat je nodig hebt: kijk op internet om te zien hoe je het huisje kunt uitrusten met de beste systemen voor de organisatie van de ruimte, denk na over het toevoegen van afdakken of buitenkasten als dat nodig is, kortom, alles wat het huisje praktischer maar ook mooier zal maken om te gebruiken.

Als je alles goed plant, wordt het je favoriete plekje in de tuin!

Advertisement