10 nuttige en ingenieuze tips voor een schoner en functioneler huis

door Natasja

15 Maart 2023

10 nuttige en ingenieuze tips voor een schoner en functioneler huis
Advertisement

Een schoon en fris ruikend huis met een minimum aan inspanning is de droom van iedereen die zich minstens één keer in zijn leven met huishoudelijke taken heeft moeten bezighouden. Soms volstaat een beetje creativiteit om problemen op te lossen die al lang aanslepen of om bepaalde taken te vereenvoudigen die op het eerste gezicht omslachtig of zelfs tijdrovend lijken.

Er zijn zoveel oplossingen die ons leven kunnen vereenvoudigen en ons meer vrije tijd kunnen geven om aan onszelf en onze hobby's te besteden, en ze zijn vaak binnen handbereik, we hoeven er alleen maar aandacht aan te besteden. Hier zijn een paar eenvoudige tips die je huis meteen schoner en functioneler maken.

via Creativo/Facebook

Advertisement

Kledingkast verfrisser

Kledingkast verfrisser

Creativo/Facebook

Inlegkruisjes zijn niet alleen praktische accessoires voor vrouwelijke hygiëne, maar kunnen indien nodig ook worden omgevormd tot praktische kledingkast verfrissers. Giet een beetje geparfumeerde wasverzachter over een inlegkruisje en plak het op de binnenwand van de kledingkast: het zal lange tijd een aangename geur verspreiden.

Advertisement

2. Veilige sluiting zonder clips

2. Veilige sluiting zonder clips

Creativo/Facebook

Wanneer je een pak pasta, rijst, chips, popcorn of cornflakes opnieuw moet sluiten, is het belangrijk dat de sluiting morsvrij is, zowel om te voorkomen dat je de inhoud van de zak in de kast of op de vloer morst, als om de houdbaarheid ervan te verlengen. Als je geen wasknijpers of sluitclips beschikbaar hebt, kun je een morsvrije sluiting maken door de zak gewoon op de juiste manier te vouwen: rek de zak uit en vouw de twee zijden naar binnen tot een driehoek, draai de verpakking om en begin met vouwen, vouw vervolgens de twee hoeken naar buiten. De zak zal perfect gesloten zijn!

3. Perfect ovenrooster

3. Perfect ovenrooster

Creativo/Facebook

Moet je het ovenrooster schoonmaken en weet je niet hoe je korsten moet verwijderen? Er is een methode waarmee je dit snel en moeiteloos kunt doen. Haal het rooster uit de oven en zet het op het aanrecht, neem dan een stuk aluminiumfolie en vorm het tot een bal. Giet wat afwasmiddel op het aluminiumfolie en wrijf het voorzichtig over het rooster. Je zult zien wat een schitterend resultaat.

4. Kant-en-klare folie

4. Kant-en-klare folie

Creativo/Facebook

Folie is een zeer nuttig en praktisch hulpmiddel om voedsel te bedekken, maar vaak is de rol zo kleverig dat het moeilijk is om de folie eruit te halen zonder het te breken. Het geheim om de folie moeiteloos gebruiksklaar te hebben, is hem in zijn kartonnen verpakking te laten zitten en de twee zijhoeken te vouwen die een gat in het midden van de rol openen. Zo blijft de rol aan de verpakking vastzitten en kan hij gemakkelijk worden omgedraaid. En de folie zal gemakkelijk loskomen.

5. Air fryer weer als nieuw

5. Air fryer weer als nieuw

Creativo/Facebook

Tot slot stellen we een snelle en praktische methode voor om de air fryer moeiteloos schoon te maken. Doe een tablet vaatwasmiddel in het mandje, vul het met warm water en laat de machine 3 minuten op 200 graden draaien. Na afloop leeg het mandje en je zult zien dat het weer zo goed als nieuw is.

Kende je deze trucs al? Ontdek er meer in de video!

Advertisement
Advertisement