10 ingenieuze maar eenvoudige oplossingen voor een eenvoudiger en veiliger leven

door Natasja

16 Maart 2023

10 ingenieuze maar eenvoudige oplossingen voor een eenvoudiger en veiliger leven
Advertisement

Bij het dagelijks gebruik van bepaalde voorwerpen moet je vaak tijd, ruimte of economische of fysieke middelen optimaliseren, en besef je vaak pas dat je voorwerpen op de verkeerde manier gebruikt als je ontdekt dat er een betere manier is om ze te laten werken.

Van de juiste manieren om je maaltijden in de keuken te bereiden tot de onfeilbare methode om het gebruik van meubels of andere alledaagse voorwerpen te verbeteren, van trucs om gênante of potentieel gevaarlijke situaties in het openbaar te vermijden, er zijn  heel veel trucs die je kunnen helpen beter te leven. We hebben er 10 voor je uitgekozen waar je misschien nog niet eerder van hebt gehoord.

Advertisement

1. Een kaars in de kast

Kaarsen zijn niet alleen een hulpmiddel om je te helpen de omgeving te verlichten bij stroomuitval of een van de benodigdheden voor een romantische avond. Een ander praktisch gebruik ervan is om je te helpen kleren te kiezen in de keldingkast. Als de kleerhangers door niet goed op de stok glijden, kun je een stearinekaars op de stok wrijven, zodat de was die erop is aangebracht helpt beter te glijden.

Advertisement

2. Niet alleen een strijkplank om te strijken

Als je reparaties moet verrichten en op de vloer moet liggen, bescherm je rug met een strijkplank. Zo voorkom je onnodig letsel.

3. Leg de slippers andersom

Wanneer je op het strand bent en je slippers uittrekt, let dan op waar en hoe je ze achterlaat. Als je ze in de schaduw en ondersteboven zet, absorberen ze minder warmte en kun je ze aan het eind van de dag zonder problemen weer aantrekken.

4. Bladeren verzamelen

Als je veel bladeren uit de tuin moet verzamelen, zul je dat zeker sneller kunnen doen met deze methode: leg een zeer grote zak op de grond, zorg ervoor dat hij wijd open staat, hark de bladeren op de zak en als je klaar bent, kun je hem gemakkelijk optillen en naar de compostbak brengen.

5. Lekker die aardbeien!

Om aardbeien te eten zonder het gedoe met het steeltje, neem een rietje en steek het van de ene kant naar de andere kant door de vrucht; het steeltje verdwijnt dan en het vruchtvlees blijft heel.

Advertisement

6. Schone horren

Het geheim om stof en spinnenwebben in een handomdraai van horren te verwijderen is het gebruik van een zachte borstel of een kledingroller.

7. Gebroken glas

De beste manier om gebroken glas te verzamelen en weg te gooien is in een stevige houder die beschermt tegen snijwonden.

Advertisement

8.De kerstomaatjes snijden

Wanneer je de kerstomaatjes moet snijden, bespaar je tijd door twee deksels te gebruiken. Leg de kerstomaten op één deksel, dek ze af met een tweede deksel en je kunt ze allemaal tegelijk snijden.

Advertisement