8+ trucs om je huis op te ruimen met gewone voorwerpen

door Natasja

15 Maart 2023

8+ trucs om je huis op te ruimen met gewone voorwerpen
Advertisement

Wanneer je in huis de routine schoonmaak doet, hou je je meestal eerst bezig met het schoonmaken van zichtbare oppervlakken en het grondig reinigen van de vloer. Slechts af en toe heb je tijd om kasten, voorraadkasten en lades te openen om te kijken of je een selectie moeten maken en weer orde op zaken moeten stellen. Op zich is dat geen probleem, maar als je even snel iets moet pakken uit deze misschien slecht georganiseerde ruimtes, dan loopt de frustratie hoog op, want soms gebeurt het dat je niet in één oogopslag vindt wat je nodig hebt, zodat je uiteindelijk gaat rommelen en het niet ongewoon is dat er iets op de grond valt of anderszins nog meer rommel creëert.

Het is daarom raadzaam om vooruit te denken bij deze essentiële ruimten en ze zo in te richten dat er geen chaos ontstaat: daarvoor kun je gebruik maken van een paar snelle en eenvoudige trucs, zoals die welke je hieronder ziet.

via Creativo/Facebook

Advertisement

Voedsel in verpakkingen in de voorraadkast

Voedsel in verpakkingen in de voorraadkast

Creativo/Facebook

De ruimtes in keukenkastjes zijn vaak groot en daarom stapelen we er verpakkingen en allerlei voorwerpen in. Maar in het geval van voedselverpakkingen kunnen je jezelf helpen door ze te behandelen alsof het... kleren zijn! Een uitschuifbare stang en documentklemmen volstaan. En je maakt plankruimte vrij voor veel meer!

Advertisement

Schoonheidsproducten in lades

Schoonheidsproducten in lades

Creativo/Facebook

Badkamer- en slaapkamerlades kunnen echt een vormeloze hoop worden van verschillende dingen: schoonheidsproducten, diverse accessoires, föhns, stijltangen, scheerapparaten en meer. Het is beter om per categorie te verdelen, en in het geval van verschillende flessen en tubes crème is een supergoedkope methode om een mand in delen te verdelen met behulp van elastiekjes. Daarmee creëer je het rooster waarbinnen je elk product plaatst, dat altijd in de ideale plek blijft.

Onder de spoelbak

Onder de spoelbak

Creativo/Facebook

Onder de spoelbak hebben we altijd voldoende sprays om de verschillende oppervlakken in huis schoon te maken. Het handigste is om, als je niet wilt investeren in kasten en planken om in deze krappe ruimte te passen, een uitschuifbare stang te nemen en daar alle sprays aan te hangen. Op de vloer vind je zo ruimte voor vele andere dingen, allemaal ordelijk gehouden.

Schoenen

Schoenen

Creativo/Facebook

Ook voor schoenen in een kast, wanneer er geen schoenenkast is, blijkt de hierboven genoemde uitschuifbare stang van onschatbare waarde: daarmee kun je in feite twee niveaus creëren voor het opbergen van schoenen en pantoffels of sandalen!

Voedselhouders in de koelkast

Voedselhouders in de koelkast

Creativo/Facebook

Moet je borden en kommen in de koelkast zetten? Die stapelen niet zo gemakkelijk als in gesloten voedselbakken, en je loopt het risico dat de ene kom in het voedsel van de andere terechtkomt... Tenzij je houten eetstokjes (of iets dergelijks) bij de hand hebt, waardoor de bovenste bak zonder risico plat komt te liggen!

 

Hoe je al deze trucs en nog enkele andere superhandige trucs toepast, zie je in onze video hieronder.

Advertisement
Advertisement