Schonere en opgeruimde slaapkamer: we onthullen een eenvoudige truc om het te realiseren

door Natasja

12 Maart 2023

Schonere en opgeruimde slaapkamer: we onthullen een eenvoudige truc om het te realiseren
Advertisement

We doen er veel aan om onze huizen zo in te richten dat ze werkelijk de meest comfortabele plek worden om tijd door te brengen, die onze smaak weerspiegelt en een aangenaam toevluchtsoord wordt om op te laden voordat we een nieuwe dag, een nieuwe week met allerlei verplichtingen tegemoet gaan. En bovenal is de slaapkamer het nest waarin we elke avond comfort vinden en op momenten van ontspanning, de intieme ruimte waarin we eindelijk kunnen uitrusten. Als er echter voortdurend rommel in ligt, is het moeilijk om er echt te ontspannen, om nog maar te zwijgen van het feit dat hoe chaotischer het is, hoe moeilijker en vermoeiender het wordt om het schoon te houden.

Naast de normale trucs die we allemaal kennen om te proberen niet te veel rommel te maken, is er ook een eenvoudige truc die misschien vanzelfsprekend lijkt, maar echt veel kan helpen. Dus, naast het zoeken naar ruimtebesparende oplossingen om elke beschikbare ruimte efficiënt in te richten en uit te rusten, vooral in en rond kledingkasten, om niet altijd kleren en diverse accessoires verspreid door de kamer te laten liggen, kunnen we een extra element toevoegen.

We hebben het over een eenvoudige prullenbak. We hebben ze altijd in de keuken, in de badkamer, misschien in de kantoorkamer, maar eigenlijk zijn ze ook onmisbaar in de slaapkamer.

Advertisement
AnnaMariola/Amazon

AnnaMariola/Amazon

Niet alleen bij het schoonmaken of het opruimen van een hoekje van de kamer, maar ook bij het dagelijks gebruik van deze ruimte moeten we veel verschillende voorwerpen weggooien en dus is het goed om de prullenbak klaar te hebben staan om ze te verzamelen.

Aangezien deze zich in de slaapkamer bevindt, kunnen we ons zelfs veroorloven iets meer geld uit te geven en te kiezen voor modellen met een meer verfijnd ontwerp en materialen die passen bij de rest van de inrichting.

Advertisement
Marghe/Amazon

Marghe/Amazon

En als je beseft dat je ook in de slaapkamer voortdurend verschillende soorten afval produceert, zou je kunnen denken aan kleine emmers die bedoeld zijn voor recycling, maar dan in een compactere vorm.

IKEA

IKEA

Op deze manier kunnen die prullenbakken met een modern of meer rustiek ontwerp, efficiënt en oorspronkelijk ontworpen voor de keuken of de badkamer, ook van pas komen in de slaapkamer.

Gedy/Amazon

Gedy/Amazon

Denk aan wanneer je de zakken van sommige kleren leegmaakt, wanneer je de etiketten van een nieuwe aankoop doorknipt, wanneer je in een la rommelt en duizend dingen vindt die je moet weggooien. En ook wanneer je je tas of rugzak verwisselt en ontdekt dat er een wereld aan bonnetjes en andere nutteloze troep in zit.

WoodWorkersEG/Etsy

WoodWorkersEG/Etsy

De verpakking van gekochte artikelen, en waarom niet, ook plastic flessen en doppen, of zakjes en andere verpakkingen van snacks of drankjes die je toevallig in de slaapkamer nuttigt. De zakdoekjes die je dagelijks gebruikt.... Er is echt een ontelbaar aantal verschillende soorten afval die misschien geen echte hoop vormen, dus misschien stop je ze gewoon in een zakje dat bij de vuilnis terechtkomt.

Advertisement
TheForeignBling/Etsy

TheForeignBling/Etsy

Toch zou je jezelf kunnen helpen door de prullenbak te plaatsen waar je het vaakst iets weggooit, zelfs niet te ver van het bed, en niets weerhoudt ons ervan om modellen te kiezen die nog wat meer in het oog springen en op een echt originele manier kunnen decoreren.

Wikimedia Commons

Wikimedia Commons

Kortom, een enkel accessoire, goed ontworpen en gebruikt op de manier die het best past bij ieders behoeften, kan een toverstaf worden die ons helpt orde en netheid te handhaven, ook in de slaapkamer.

Advertisement