Er zijn slechts twee eenvoudige ingrediënten nodig om een zeer doeltreffende allesreiniger te maken

door Natasja

25 Maart 2023

Er zijn slechts twee eenvoudige ingrediënten nodig om een zeer doeltreffende allesreiniger te maken
Advertisement

Voor het schoonmaken van het huis zijn we tegenwoordig gewend meer producten met specifieke toepassingen te kopen. En het lijkt wel of er nooit genoeg schoonmaakmiddelen zijn. Deze gewoonte leidt tot aanzienlijke dure uitgaven en vult onze huizen met producten die we soms maar een paar keer per jaar gebruiken.

Als ook jij wel eens in een schoonmaakmiddelkast vol producten van alle soorten en kwaliteiten hebt gesnuffeld, heb je je vast wel eens afgevraagd of er een alternatief was dat niet alleen doeltreffend was, maar ook veelzijdig genoeg om te besparen op de kosten en vooral op de rommel.

Nou, het antwoord op je vraag is ja; en je kunt dit product zelfs zelf maken met behulp van twee ingrediënten die altijd in de schoonmaakmiddelkast aanwezig zijn.

Advertisement

Ingrediënten en bereiding

Ingrediënten en bereiding

Creativo

 

Om dit schoonmaakmiddel voor alle doeleinden te bereiden heb je zeer weinig, eenvoudige ingrediënten nodig:

  • 1/4 glas wasverzachter
  • 1/2 glas afwasmiddel - als je een nog natuurlijker maar even doeltreffend alternatief verkiest, kun je het afwasmiddel vervangen door dezelfde hoeveelheid vloeibare Marseillezeep
  • 1 theelepel alcohol voor levensmiddelen
  • 1 fles met verstuiver

Meng deze 3 ingrediënten in een houder, doe ze over in een fles met verstuiver en je allesreiniger is klaar. Schudden voor elk gebruik voor een betere homogeniteit van het mengsel.

Advertisement

Gebruik

Gebruik

Creativo

De toepassingen van dit schoonmaakmiddel zijn talrijk en je kunt eindelijk afscheid nemen van rommel in de schoonmaakmiddelkast, want dit schoonmaakmiddel kan op alle oppervlakken worden gebruikt.

  • uitstekend geschikt voor het schoonmaken van de badkamer, het ontvet en ontsmet, terwijl het een zeer aangename geur achterlaat;
  • perfect voor het schoonmaken van tegels, vooral die met lichtgekleurde voegen. Verstuif het product en laat het enkele minuten inwerken, de voegen worden weer wit en de tegels zijn perfect schoon en ontsmet.
  • Dit product is ook geschikt voor het reinigen van binnendeuren en ramen, vooral dichtingen die de neiging hebben vuil en schimmel op te hopen, maar ook kozijnen, deurstijlen, handgrepen. Verstuif het product, laat het enkele minuten inwerken, spoel vervolgens het overtollige af met een vochtige spons en droog het af met een microvezeldoek.

Dankzij deze reiniger is je huis niet alleen in een mum van tijd schoon, het ruikt ook lekker!

Advertisement