6 fantasierijke knutselwerkjes om met pasta te maken

door Natasja

14 Maart 2023

6 fantasierijke knutselwerkjes om met pasta te maken
Advertisement

Om creatieve knutselwerkjes te maken die kinderen vermaken in momenten van vrije tijd en ontspanning, is elk materiaal goed om te benutten en voldoening te geven.

Het enige ingrediënt dat nooit mag ontbreken is fantasie. Als er ook een beetje handigheid is, kan dat natuurlijk geen kwaad, maar we hebben het over creatieve activiteiten die zo eenvoudig zijn dat zelfs degenen die niet al te vertrouwd zijn met DIY het zonder problemen kunnen. Het is geen toeval dat we het hebben over activiteiten die geschikt zijn voor kleine kinderen. Hier willen we ons richten op een bepaald soort creatieve knutselwerkje, namelijk die met pasta. Je kunt er heel leuke dingen mee maken. We laten er hieronder enkele zien.

via Creativo/Facebook

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Om de wonderen die we je gaan tonen te maken, moet je eerst de pasta kleuren. De vier vormen die je moet gebruiken voor het werk dat we gaan illustreren zijn: penne, fusilli, vlinders en wielen. Kies voor elk een kleur en ga over tot het leuke gedeelte, eventueel met hulp van de kinderen. Doe elke pastavorm in een glas met water en voedselkleurstof in de kleur die je voor die vorm hebt gekozen. Laat het ongeveer 8 uur zitten, giet het af en laat het drogen. Op dit moment zou de pasta gekleurd moeten zijn en klaar om de creaties tot leven te brengen.

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Om een soort schilderij te maken met bloemen als onderwerp, gebruik je alle vier de pastavormen. Met fusilli kun je gemakkelijk de steel maken, met wielen de stampers en met penne en vlinders de gekleurde bloemblaadjes. Natuurlijk is dit slechts een indicatie, want er zijn geen grenzen aan creativiteit en persoonlijke smaak en zelfs als je de vormen anders combineert, zal elk werkje prachtig en uniek zijn. Test het ontwerp eerst door de pasta op het vel te leggen en als je zeker bent, lijm het vast met vinyllijm of hete lijm. 

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Om een prachtige zon te maken, teken je, kleur je en knip je hem eerst uit op een ander vel. Plak het op het creatieblad en voeg penne toe om de stralen te simuleren.

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Wil je mooie vlinders maken, leg dan een 'penna' in het midden van elke vlinder, plak ze op het papier en voeg de voelsprieten toe met een stift.

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Om een kleurrijke ketting te maken, bijvoorbeeld voor Moederdag, rijg de pasta aan een koord. Een goed idee is om een 'penna' en een wiel af te wisselen, maar je kunt ook zoveel andere combinaties maken als je wilt.

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Hetzelfde geldt als je een kleurrijke armband wilt maken. Wij hebben aan ons voorstel kralen toegevoegd, afgewisseld met vlinders die in het midden met het koord zelf zijn vastgemaakt, maar met jouw fantasie kun je ook iets anders maken.

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

En tenslotte kun je met vlinders een ander soort vlinders maken, dit keer afgebeeld op een grasveld. Plak er een heleboel in verschillende kleuren op een vel papier en maak het gras met dezelfde vlinders groen gekleurd en doormidden gebroken. Met een viltstift kun je details als de voelsprieten en de vliegroute toevoegen voor een echt origineel ontwerp. 

Je kunt de creatieve knutselwerkjes in detail bekijken door onderstaande video te bekijken.

Advertisement
Advertisement