20 eenvoudige en goedkope manieren om het hele huis op een creatieve manier op te ruimen

door Natasja

10 Maart 2023

20 eenvoudige en goedkope manieren om het hele huis op een creatieve manier op te ruimen
Advertisement

Rommel is een vijand waar we allemaal dagelijks mee te maken hebben: het simpele feit dat je in je huis woont, voorwerpen gebruikt, kleren draagt, op verschillende momenten van de dag zoekt naar wat je nodig hebt, zijn allemaal activiteiten die bijdragen tot de verspreiding van chaos, tenzij je elke dag de tijd neemt om op te ruimen, of preventieve maatregelen neemt om rommel te vermijden.

Je hebt dus trucs en hulpmiddelen nodig die je helpen alles op zijn plaats te houden, zonder stapels in de kasten of in de kamers te maken, die elk moment kunnen instorten en die het ook moeilijker maken te vinden wat je nodig hebt. Je kunt orde scheppen met een heleboel briljante trucs, met behulp van accessoires zoals haken, elastiekjes, zuignappen en meer. Bekijk hieronder enkele handige ideeën om je huis op te ruimen.

via Creativo/Facebook

Advertisement

Bezems

Bezems

Creativo/Facebook

Heb je geen bezemsteelhouder voor in de kast? Geen nood, je kunt er een maken die zacht en kleurrijk is, en heel gemakkelijk te maken, door flexibeams te knippen, en ze aan de muur te bevestigen met eenvoudig dubbelzijdig sterk plakband. Je kunt er gemakkelijk bezemstelen, en veel ander soortgelijke hulpmiddelen op bevestigen.

Advertisement

Voorraadkast

Voorraadkast

Creativo/Facebook

In keukenkastjes ontstaan er wel eens grote lege ruimtes, omdat ze nooit overvol met planken zijn. Dus stapelen we potten en dozen op die vervolgens moeilijk te vinden zijn wanneer je ze nodig hebt. Je kunt jezelf helpen met een draaibak met meerdere verdiepingen, en om er een op maat te maken voor de voorraadkast, hoef je alleen maar borden van de juiste maat te vinden, en dan een fidget spinner, wat siliconen en een blikje. Alle aanwijzingen voor het maken ervan vind je in de video onderaan het artikel.

Ondergoed

Ondergoed

Creativo/Facebook

Hen je er wel eens aan gedacht dat zelfs onderkleding zoals onderbroeken opgevouwen en in een doos gelegd kunnen worden, klaar om ze elke dag weer er uit te trekken? Je hoeft alleen maar te weten hoe je ze op de juiste manier moet vouwen en ze in de doos te doen waarin de zakdoekjes zaten, misschien met een passende versiering. Alle instructies voor het maken ervan vind je in de video onderaan het artikel.

Boodschappentasjes

Boodschappentasjes

Creativo/Facebook

Sommige mensen hebben tasjeshouders om op te hangen, maar ook daar moet je ze altijd goed opvouwen anders heb je meteen ruimtegebrek. Om nog maar te zwijgen van de chaos die in laden ontstaat. In een pot of blik met een zacht plastic deksel passen een heleboel tasjes, waardoor elke lade vrij komt. Alle instructies voor het maken van deze dispenser vind je in de video onderaan het artikel.

Kabels

Kabels

Creativo/Facebook

We gebruiken netsnoeren voor talloze accessoires, maar zelden ruimen we ze allemaal netjes op. Dat kan wel met een eenvoudige schoenendoos en kartonnen kokers zoals die in wc-rollen zitten.

Hoe je deze en vele andere handige tips voor het opruimen van je huis maakt, vooral met kleefhaken, lees je in onderstaande video.

Advertisement
Advertisement