Snel en gemakkelijk schoonmaken met scheerschuim : 10 alternatieve toepassingen om te proberen

door Natasja

05 Maart 2023

Snel en gemakkelijk schoonmaken met scheerschuim : 10 alternatieve toepassingen om te proberen
Advertisement

Niet alleen het scheren: niemand is zich niet bewust van de vele voordelen van het gebruik van scheerschuim in de dagelijkse scheerroutine, dat bijdraagt tot betere resultaten en tegelijkertijd de huid beschermt door haar grondig te hydrateren. Maar wie kent ook de talloze alternatieve gebruiksmogelijkheden? Het wereldberoemde wellnessproduct voor mannen kan namelijk een uitstekende bondgenoot zijn bij huishoudelijke taken, met sterke reinigende, ontvettende, anti-condens en soms zelfs desinfecterende eigenschappen.

Maar wat zijn de alternatieve manieren waarop we dit zeer nuttige product kunnen benutten? Van de badkamer tot de keuken en zelfs voor het reinigen van de huid, laten we ze ontdekken aan de hand van het advies in dit artikel.

via Creativo/Facebook

Advertisement

1. In de badkamer

1. In de badkamer

Creativo/Facebook

Vul de houder van de toiletborstel met scheerschuim en laat het inwerken. Voor het afspoelen gebruik de toiletborstel en het scheerschuim om ook de toiletpot te reinigen: deze wordt perfect schoon en gereinigd.

In de badkamer is dit product ook zeer nuttig voor het reinigen van sanitair en voor het doeltreffend verwijderen van kalkvlekken op de metalen oppervlakken van douches en kranen.

Advertisement

2. In de keuken

2. In de keuken

Creativo/Facebook

Ook in de keuken kan scheerschuim een uitstekend schoonmaakmiddel worden. Je kunt het gebruiken om vlekken en kringen te verwijderen van alle metalen oppervlakken, zoals de oven, het fornuis of de handgrepen.

Scheerschuim is ook nuttig om de stalen bodem van pannen, die bij gebruik de neiging hebben zwart te worden, te reinigen en te doen glanzen. Je zult zien welke resultaten dit oplevert!

3. Voor de huid

3. Voor de huid

Creativo/Facebook

Je wist het misschien niet, maar scheerschuim kan ook een prima vervanger zijn voor handzeep, en is zeer effectief bij het verwijderen van verfvlekken. Probeer het de volgende keer dat je met je kinderen schildert!

4. Bril

4. Bril

Creativo/Facebook

Probeer tenslotte je bril te reinigen met scheerschuim: je bril ziet er dan niet alleen zo goed als nieuw uit, maar heeft ook een zeer handige anti-condens werking. Je kunt de scheerschuim voor hetzelfde doel ook gebruiken op glazen en spiegels. En na je douche kun je jezelf zonder problemen in de spiegel zien!

Bekijk de video om andere interessante toepassingen te ontdekken, zoals op zilver!

Advertisement