8 waardevolle tips om de kleur zo lang mogelijk te behouden

door Natasja

04 Maart 2023

8 waardevolle tips om de kleur zo lang mogelijk te behouden
Advertisement

Wie vaak het haar verft, uit noodzaak of uit keuze, weet hoe vermoeiend het is om het haar goed verzorgd en netjes te houden. Uitgroei, kleurvervaging, droog haar en andere problemen liggen altijd om de hoek en alles bijhouden is niet eenvoudig. Om nog maar te zwijgen van de hoge kosten die frequente bezoeken aan de kapper met zich meebrengen.

Daarom zijn enkele tips om je haar zo gezond mogelijk te houden en de kleur zo lang mogelijk intact te houden of, indien nodig, vervaging en uitgroei te verhelpen om een nieuwe bezoek aan de kapper te vermijden, zeer handig.

Advertisement
Pexels

Pexels

  • Shampoo voor gekleurd haar: voor een langer aanhoudende en mooiere kleur is het eerste wat je moet doen zonder twijfel het gebruik van een shampoo speciaal voor gekleurd haar. Er zijn tal van shampoos te koop die aan ieders behoeften voldoen. En voor alle zekerheid kun je de kapper om advies vragen.
  • Frequent wassen: het spreekt voor zich, maar niet iedereen is zich hiervan bewust. Het vermijden van te frequente wasbeurten, ze beperken tot het hoognodige, is een factor van invloed op de kleurbescherming, want elk type haarverf, zelfs permanente, vervaagt meer naarmate het vaker wordt gewassen.
  • Conditioner en vochtinbrengende en herstellende behandelingen: conditioner gebruiken, zowel voor als na het wassen, en regelmatig vochtinbrengende of herstellende behandelingen, helpt om het haar goed te hydrateren en dus een vollere, glanzender kleur te geven.
  • Koude spoeling: een koude spoeling aan het einde van de wasbeurt helpt de haarschubben te sluiten, waardoor het haar wordt verzegeld en het kleurverlies wordt beperkt.
  • Warmtebronnen: warmtebronnen moeten zoveel mogelijk worden vermeden als je de kleur wilt behouden. Stijltangen, föhns en spoelingen met heet water zijn de gezworen vijand van de kleur en het haar zelf. Als je ze echt niet kunt vermijden, kan het zeker helpen om ze minder vaak te gebruiken.
  • Kleurkits voor uitgroei: er zijn kleurkits op de markt om tussen twee kappersessies door de kleur bij te werken, alleen in de door uitgroei aangetaste wortelzone. Dit is een nuttige methode om dit probleem te camoufleren, vooral bij mensen met wit haar of bij mensen die een heel andere uitgangskleur hebben dan de kunstmatige en waarbij de uitgroei een aanzienlijk verschil vertoont. Het is een oplossing waarmee alleen dat gedeelte kan worden bijgewerkt, zodat het werk van de kapper niet wordt verpest met DIY verven van het hele haar.
  • Retoucheersprays of mascara's: er zijn ook meer onmiddellijke en minder langdurige oplossingen waarmee de uitgroei kan worden bijgewerkt wanneer dat nodig is en die verdwijnen bij het wassen. Dit zijn sprays die je kan verstuiven of mascara die je op de aangetaste zones kan aanbrengen om de situatie tijdelijk te redden.
  • Glansmiddelen: een andere goede manier om de tijd tussen twee verfbeurten te verlengen is een goed glansmiddel om de kleur body, intensiteit en glans te geven. Het kan het er fris doen uitzien en uitgroei bedekken als het niet te opvallend is of als er niet te veel grijs haar is.

Ken je al een of meer van de bovengenoemde trucs?

Advertisement