13 mooi ontworpen deuren voor een entree die opvalt

door Natasja

11 Maart 2023

13 mooi ontworpen deuren voor een entree die opvalt
Advertisement

Er wordt altijd gezegd dat het entree het visitekaartje van het hele huis is, dat wat als eerste een indruk achterlaat op iedereen die langskomt en nog meer op degenen die vervolgens het huis betreden. Daarom is een zorgvuldig ontworpen deur, die zich weet te onderscheiden, een uitstekende keuze om de inrichting van de woning vanaf de drempel te verrijken.

De modernste deuren zijn essentieel en elegant, met gepolijste oppervlakken van hout, glas of metaal. Maar er is ook altijd ruimte voor een beetje creativiteit, met verf of zelfs geschilderde decoraties naar eigen smaak. Bekijk de ideeën hieronder.

Advertisement

Er is een trend die al jaren populair is in moderne woningen: het idee van een brede ingang, met de hoofddeur geflankeerd of zelfs omgeven door glazen panelen. Deze zijn natuurlijk vast en dik, om veiligheid en voldoende warmte-isolatie te garanderen.

Advertisement

De lijnen zijn meestal zeer geometrisch en sober, want het is het gekozen materiaal om te versieren. Het meest gebruikte blijft hout, maar je kan ook andere opties, zoals metalen, zelfs messing uitproberen.

De combinatie van hout, staal en glas is de meest voorkomende, waardoor er heel verschillende modellen ontstaan, afhankelijk van grootte en decoratie.

Er kunnen deuren zijn met slechts één normale vleugel, één zeer brede vleugel, of zelfs twee, met ook glaspanelen in het midden van het hout.

De keuze van de handgrepen is ook belangrijk, en de mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

Advertisement

Kleuren: natuurlijk zijn de deurkleuren meestal neutraal, natuurlijk, of neigen ze naar donker. Maar waarom niet overwegen of misschien een heldere, levendige tint, zoals zelfs een fel geel, goed zou staan bij de ingang van je huis?

Pastelkleuren, of andere die meer verzadigd en intens zijn: er zijn zoveel tinten dat je zeker het kleurengamma vindt waarbinnen de ideale kleur voor de voordeur opvalt.

Advertisement

Soms zien bepaalde modellen, zoals een deur die vol met gaten zit, er op papier absurd uit, maar als je ze op een foto ziet, verander je van gedachten.

Hout en metaal kunnen samen "spelen" door elkaar op de vleugel te kruisen, in plaats van bestemd te zijn voor verschillende delen.

Advertisement

Sommige mensen slagen erin om ongelooflijke ontwerpen te maken, zelfs met DIY.

Soms kan een oude en anonieme deur weer opvallen als hij maar geschilderd wordt. En niet gewoon met een egale verflaag, maar misschien met allerlei motieven.

Advertisement

Gekleurde puzzeltegels: zou je ooit gedacht hebben aan deze versiering voor een deur?

Trompe l'oeil: sommige mensen schilderen details op deuren die er echt uitzien!

Hoe zou jij je voordeur willen veranderen?

Advertisement