Green beauty: je hebt slechts twee natuurlijke ingrediënten nodig voor spa-waardige resultaten

door Natasja

25 Maart 2023

Green beauty: je hebt slechts twee natuurlijke ingrediënten nodig voor spa-waardige resultaten
Advertisement

Schoonheidsbehandelingen zijn verwennerijen waar we ons graag aan overgeven wanneer dat mogelijk is, en tussen kuuroorden en allerlei cosmetische producten is de keuze groot, maar het brengt meestal ook een extra uitgave met zich mee die niet altijd binnen het budget valt. Het komt dus voor dat je je op bepaalde momenten wat meer laat gaan. Dan zijn er gevallen waarin de gekochte producten niet zo doeltreffend zijn als je zou willen, of misschien heb je formules nodig die zo natuurlijk mogelijk zijn om allergische reacties te voorkomen. 

Een van de meest gebruikelijke manieren om de huid te verzorgen is scrubben, wat veel voordelen heeft. En wat te denken van de mogelijkheid om thuis een super effectieve scrub te maken met slechts twee natuurlijke ingrediënten? Dit kan het ecologische alternatief voor jou zijn, als je het nog niet geprobeerd hebt.

Advertisement
Creativo

Creativo

We hebben het over een zeer populair middel, dat enigszins kan worden aangepast aan de behoefte en de smaak. In feite gaat het om de bereiding van een product met slechts twee ingrediënten die we hoogstwaarschijnlijk in de keuken hebben: koffiedik en olijfolie.

Koffiedik is door zijn consistentie en korrelgrootte perfect te gebruiken als scrub. Gebruik bij voorkeur koffiedik dat al gedroogd is (en zodanig dat het niet beschimmeld is, wat gebeurt als het droogt in gesloten verpakkingen of als er te veel in één verpakking zit), maar je kunt ook koffiedik gebruiken dat nog een beetje vochtig is.

Olie daarentegen is het hydraterende en voedende element voor de huid. Olijfolie zit vaak in veel huidproducten, maar als je dat niet wilt gebruiken, is zoete amandelolie ook heel geschikt. Kokosolie kan ook worden gebruikt (maar die moet wel worden gesmolten), tenzij die in jouw geval comedogeen is, d.w.z. het ontstaan van huidoneffenheden kan bevorderen.

Advertisement

Hoe de scrub te bereiden

Hoe de scrub te bereiden

Pexels

Je neemt gewoon een kom en doet er drie delen koffiedik in. Voeg dan twee eetlepels olie toe. Als je wilt, kun je ook een theelepel ruwe bruine suiker (niet fijn) toevoegen. Roer en je hebt een product dat net een beetje vettig is, om zachtjes in de huid te wrijven, en dan nog even door te masseren zodat de olie ook goed verdeeld wordt. Daarna spoel je alles af en als de behandeling voorbij is, zul je voelen dat je huid veel zachter en gladder is.

Als je goed gedroogde koffiedik gebruikt, zal deze ook geen sterke geur hebben. In dat geval kun je, voordat je de ingrediënten mengt, ook een paar druppels van een essentiële olie naar keuze toevoegen.

Zonder geld uit te geven heb je altijd een onfeilbare schoonheidsbehandeling bij de hand!

Advertisement