Butterfly haircut: het stijlvolle vlinderkapsel dat iedereen goed staat

door Natasja

19 April 2023

Butterfly haircut: het stijlvolle vlinderkapsel dat iedereen goed staat
Advertisement

Modes, stijlen en kapsels komen en gaan, volgen elkaar mettertijd op en komen jaren later weer terug. Dit is het geval met het zogenaamde "vlinderkapsel", een echte must-have van de laatste tijd, veel gekopieerd en overal gevraagd. Het is gebaseerd op een type coupe dat erg populair was in de jaren zeventig en tachtig en wordt zo genoemd juist omdat het met de laagjes en de typische opening aan de voorkant de vleugels van een vlinder nabootst.

Het is een zeer veelzijdig kapsel, omdat het de eigenschap heeft zich met de nodige kleine verschillen en nuances aan te passen aan elk type gezicht. Vandaar zijn succes.

We geven je hieronder enkele nuttige aanwijzingen over de haartypes en gezichten die zich het meest lenen voor deze stijl en hoe het haar te stylen.

Advertisement

Het vlinderkapsel is een type kapsel dat lang, steil haar sterk doet uitkomen. Het is geboren als een lang kapsel, maar niets houdt ons tegen om het ook in kortere lengtes te dragen.

Het is, zoals we al gezien hebben, geschikt voor elk type gezicht, maar het zou een goed idee zijn om rekening te houden met de kenmerken van elk gezicht en het op een kleine manier aan te passen om zowel het kapsel als het gezicht zelf te verbeteren. Voor ronde gezichten is het raadzaam het lang te houden, vooral aan de voorkant. Aan de andere kant kunnen mensen met een langwerpiger gezicht kiezen voor een iets kortere coupe, misschien met een licht onregelmatige pony aan de voorkant die nog steeds opengaat als een vlinder.

In theorie zijn alle haartypes geschikt voor deze stijl. Experts adviseren echter degenen die het te dun en te weinig body hebben om niet te veel te laagjes te knippen, waardoor de lengtes nog platter en leger zouden kunnen lijken.

Advertisement

Het haar steil drogen is het meest geschikt voor dit soort kapsel. Maar wees voorzichtig, we hebben het over een steil maar zacht en volumineus drogen, gedaan met een borstel en nooit met een stijltang. Het te steil drogen kan de coupe volledig vervormen, waardoor het er heel anders uitziet dan aan het begin. Golvend drogen kan ook heel goed passen bij het vlinderkapsel. Krullen daarentegen zijn helemaal uit te sluiten.

Wat vind jij? Zou jij voor het vlinderkapsel gaan?

Advertisement