Win de strijd tegen permanent vuile plinten met een eenvoudige truc

door Natasja

13 April 2023

Win de strijd tegen permanent vuile plinten met een eenvoudige truc
Advertisement

We maken planken, boekenkasten, eventueel ook de muren, schoon en veel van het stof, vuil en rondgespoten schoonmaakmiddelen vallen, of druppelen, naar beneden en zetten zich niet alleen af op de vloer, maar ook iets eerder, op de plint. Het is een kleine uitstulping, die niettemin een comfortabele plek biedt aan veel vuil, misschien zelfs vermengd met huisdierhaar, haren en wie weet wat nog meer.

Wanneer je snel de vloer schoonmaakt, heb je niet altijd tijd - of denk je eraan - om ook die kleine oppervlakken die door de kamer lopen onder handen te nemen, maar de keren dat je in plaats daarvan het vuil gaat verwijderen, besef je hoeveel verschil het maakt. Om juist dit vaak verwaarloosde detail te verzorgen, is de handigste manier een krachtige stofzuiger, mits uitgerust met een geschikt opzetstuk. Maar als dat hulpstuk ontbreekt, of als je aangekoekt vuil moet wegschrobben, hoe doe je dat dan? Er is een eenvoudige truc die je altijd in gedachten moet houden.

Advertisement
PrsnPersuasion/Reddit

PrsnPersuasion/Reddit

Het is een kwestie van gebruik, of beter nog hergebruik, van droogtrommeldoekjes. Ze zijn sterk genoeg om niet onmiddellijk stuk te gaan of te verkreukelen wanneer je het schoon te maken oppervlak afveegt, en zijn uitstekend geschikt om stof en vuil op te vangen, net als bepaalde microvezeldoeken of stofvangers. Bovendien zijn ze geparfumeerd en laten ze een aangename geur achter in huis.

We zeiden "hergebruiken", want om onnodige verspilling te voorkomen, kun jehet beste de vellen gebruiken die al één of hooguit twee droogbeurten in het apparaat hebben gedaan. Na een dergelijk gebruik zijn ze misschien niet meer zo geurig als in het begin, maar ze zijn nog intact en volledig geschikt om af te stoffen. En bedenk je je geen moment om ze weg te gooien als ze uiteindelijk vuil zijn geworden door contact met de plinten.

Advertisement
AncientAstronaut88/Reddit

AncientAstronaut88/Reddit

Na het legen van de droger is het dus niet slecht om er een gewoonte van te maken de vellen in een of andere bak te bewaren, klaar om te gebruiken voor klusjes als deze. Een ander voordeel dat ze bieden bij het schoonmaken van plinten is dat ze, wanneer je ze tegen elkaar aan wrijft, het residu van het product waarmee ze zijn geïmpregneerd op het oppervlak achterlaten, zodat stof en vuil niet meer zo gemakkelijk ontstaan.

Als er aangekoekt vuil of bepaalde vlekken waren, kunnen de vellen ook als doeken worden gebruikt door ze doordrenkt met een ontvetter (of ook DIY producten op basis van azijn) te gebruiken. Nadat de plint zijn oorspronkelijke kleur heeft teruggekregen, hoef je het alleen maar eens per maand of nog minder vaak met de droge vellen af te vegen, en het blijft altijd in perfecte staat!

Advertisement