15 methoden om onze dagelijkse voorwerpen beter te bewaren

door Natasja

02 Maart 2023

15 methoden om onze dagelijkse voorwerpen beter te bewaren
Advertisement

Er zijn veel voorwerpen in huis die we min of meer regelmatig gebruiken zonder ons af te vragen of we het wel goed doen. Wist je dat er trucs bestaan om deze voorwerpen langer mee te laten gaan? Elk product dat we in een winkel kunnen kopen, heeft zijn eigen regels voor goed gebruik, die de integriteit ervan garanderen en de levensduur verlengen. 

Van de truc om handcrème of chocoladepasta tot de laatste druppel op te gebruiken tot het juiste onderhoud van je föhn, schetsen we in dit artikel de manieren om de levensduur van onze spullen te verlengen.

via Creativo/Facebook

Advertisement

1. Föhn

1. Föhn

Creativo/Facebook

Om ervoor te zorgen dat je föhn altijd optimaal presteert, is het belangrijk dat je het filter aan de achterkant regelmatig schoonmaakt. Met de tijd en het gebruik hebben stof en haar de neiging zich op te hopen op het filter aan de achterkant, waardoor de prestaties geleidelijk afnemen en je de föhn voortijdig moet vervangen misschien. Reinig het filter regelmatig met behulp van een tandenborstel.

Advertisement

2. Handcrème

2. Handcrème

Creativo/Facebook

Is de tube handcrème bijna op? Voordat je hem in de vuilnisbak gooit, knip de tube doormidden en knip nogeens, enkele centimeters eronder. Je kunt dan alle crème gebruiken die nog in de tube zit. En dan kun je hem gemakkelijk weer sluiten door de bovenste helft over de onderste helft te doen. Briljant idee, vind je ook niet?

3. Smeerbare chocoladepasta

3. Smeerbare chocoladepasta

Creativo/Facebook

Als de chocoladepasta op is, kun je wat er nog aan het potje zit nog gebruiken om er lekkere chocolademelk van te maken! Vul het potje met warme melk, sluit af en schud. Giet de inhoud in een beker en maak het af met een beetje slagroom, dat is pas genieten!

 

Je kunt ook een lekker drankje maken met de honingresten die op de bodem van het lege potje achterblijven: doe een theezakje in het potje, vul het met water en laat het trekken. Als de thee klaar is, het theezakje verwijderen en roeren. Voeg naar smaak citroen of melk toe en les je dorst!

4. Geparfumeerde lichaamscrème

4. Geparfumeerde lichaamscrème

Creativo/Facebook

Als je je favoriete parfum altijd wilt dragen, waarom maak je dan geen bodycrème? Koop een neutrale crème, doe er de laatste druppels van je favoriete parfum in en de bodycrème is klaar.

Bekijk de video https://www.facebook.com/watch/?v=977795223207273 voor meer leuke trucs!

Advertisement