Het afval van de een is de schat van de ander: 10 gerecyclede voorwerpen die eigenlijk weggegooid hadden moeten worden

door Natasja

02 Maart 2023

Het afval van de een is de schat van de ander: 10 gerecyclede voorwerpen die eigenlijk weggegooid hadden moeten worden
Advertisement

Niet alles wat wordt weggegooid of weg gezet wordt is echt onbruikbaar. Voorwerpen die sommige mensen als oud, saai of aan vervanging toe zijn beschouwen, zijn voor anderen misschien iets heel waardevols en geschikt voor hun eigen smaak en behoeften. Waarom zou je ze in plaats van weg te gooien ze niet een tweede kans en een tweede leven geven?

Dat is de vraag van degenen die deze trend zijn begonnen die in New York erg populair was en nog is. Dankzij dit fenomeen "delen" degenen die zich moeten ontdoen van iets dat ze niet meer gebruiken, in plaats van het weg te gooien, door het op de stoep voor hun huis te zetten voor degenen die het willen meenemen en er eigenaar van willen worden. Het is een ethisch gebaar van grote vrijgevigheid en respect voor anderen en het milieu dat veel succes kent.

Dit mechanisme wordt mogelijk gemaakt door een echtpaar uit Brooklyn dat een Instagramaccount heeft aangemaakt met de naam "Stooping NYC", waarop ze posten wat hen wordt toegestuurd door degenen die de voorwerpen weggeven, compleet met foto's en adres waar ze te vinden zijn. We geven je een kleine demonstratie hiervan met een korte fotogalerij hieronder.

Advertisement

Een grijze, elegante bank in perfecte staat, die sommige mensen misschien zat waren, maar in een ander huis zou hij zeker goed staan.

Advertisement

Vier krukken met een modern, minimalistisch ontwerp zijn bijvoorbeeld nodig bij een hogere dan gebruikelijke schiereilandtafel. Ze zullen ongetwijfeld snel een plekje vinden.

Zelfs afdrukken van schilderijen, beroemd of niet, kunnen iemand ergeren en voor iemand anders van onschatbare waarde zijn. 

Voor degenen die kerststalbeeldjes moeten vervangen of daarmee gestopt zijn, is er zeker iemand die er aan wil beginnen.

Een oude biljarttafel kan perfect zijn zowel voor een bijzondere, licht retro inrichting als voor een nieuwe hobby.

Advertisement

Tafelaccessoires behoren tot de meest veelzijdige en recycleerbare voorwerpen. Vooral die van glas zijn moeiteloos te gebruiken en te plaatsen in elke omgeving.

Een gezonde plant weggooien vanwege een verhuizing zou echt zonde zijn. Maar zo op de stoep gezet, zal het zeker iemand gevonden hebben die er voor wil zorgen.

Advertisement

Een vintage piano is iets waar sommige mensen goud voor zouden betalen. Het weggooien ervan is natuurlijk uit den boze. 

En zelfs schoenen, mits goed bewaard, kunnen recht hebben op een tweede kans, vooral als ze veel waard zijn en er mensen zijn die ze niet kunnen betalen.

Advertisement

Tenslotte kan een stoel voor de een een twijfelachtig ontwerp hebben en voor de ander een waanzinnige stijl. De gustibus non disputandum est, luidt het Latijnse gezegde, en juist daardoor kan het hier beschreven fenomeen floreren. 

Wat vind jij ervan?

Advertisement