Op hoeveel manieren kun je het gebruiken? Ontdek de bijkomende toepassingen van 10 gewone voorwerpen

door Natasja

15 Februari 2023

Op hoeveel manieren kun je het gebruiken? Ontdek de bijkomende toepassingen van 10 gewone voorwerpen
Advertisement

Er zijn veel voorwerpen en dingen die we in ons dagelijks leven gebruiken op een manier die helemaal verkeerd is of in ieder geval anders dan bedoeld.

Dat komt doordat we ervan overtuigd zijn dat dat de juiste manier is om iets te gebruiken en doorgegeven is van generatie op generatie, zonder dat iemand zich ooit afvraagt of dat voorwerp echt bedoeld was om op een bepaalde manier te worden gebruikt.

Dit weerhoudt ons er heel vaak van het werkelijke potentieel van een voorwerp volledig te benutten en het werkelijke doel ervan te begrijpen. En dit is gebeurd en zal gebeuren voor een oneindig aantal dingen. We hebben er hieronder enkele voor je verzameld en beschreven.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

We zijn gewend om zonder veel aandacht wasmiddel capsules in de wasmachine te gooien. Weinig mensen weten echter dat ze, om effectief te zijn, op de bodem van de lege trommel moeten worden gelegd voordat het wasgoed erin wordt gedaan, anders zijn ze bijna nutteloos.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

In de vaatwasser moeten de spullen netjes, en zonder overbelasting, worden geplaatst, want de vaatwasser is ontworpen om zo te worden gebruikt, anders verliest hij zijn doeltreffendheid.

Pixabay

Pixabay

De toiletrol moet, zowel voor het gemak als voor de hygiëne, op de rolhouder worden geplaatst, met de buitenkant naar buiten en niet andersom (zoals velen doen).

Pixabay

Pixabay

Haarspelden werden oorspronkelijk ontworpen om het golvende deel van het haar aan de hoofdhuid te laten aansluiten, zodat het haar netter blijft zitten. Het is niet duidelijk waarom ze vandaag de dag juist door vrijwel iedereen worden gebruikt.

Pixabay

Pixabay

Het tweede gat op het lipje van het blikje is gemaakt voor het rietje, dat gewoonlijk nogal onhandig te gebruiken is met het blikje zelf. Maar weinig mensen zijn zich hiervan bewust.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Het gat in de spaghettilepel is blijkbaar de juiste maat voor een portie spaghetti voor één persoon. Heeft iemand het daar ooit voor gebruikt? We denken van niet.

Pixabay

Pixabay

En zou iemand ooit vermoeden dat de twee zijgaten van de iconische All Stars gemaakt zijn voor andere veters? Dat is precies waar het voor het is, ook al heeft niemand dat ooit gedaan of zal het ooit doen.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Een ander onbekend en absoluut ongebruikt gat is dat op het handvat van de pannen. Blijkbaar is het er om de houten pollepel omhoog te houden tijdens het koken.

Pixabay

Pixabay

De tweekleurige gum is, naar zeggen van het merk dat hem produceert, gemaakt met de bedoeling om zowel potlood als inkt uit te gummen. Het blauwe gedeelte zou in feite bedoeld zijn om pennestrepen te wissen. Maar niet iedereen kent deze informatie.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Deodorant ten slotte, die iedereen alleen voor de okselstreek gebruikt, zou in het leven zijn geroepen om zweet en onaangename geurtjes op andere plaatsen van het lichaam, waar het wordt geproduceerd, aan te pakken. Wist je dit?

En hoeveel van deze kleine 'geheimen' wist jij al?

Advertisement