In stijl je huis ordenen door dekens creatief op te vouwen

door Natasja

14 Februari 2023

In stijl je huis ordenen door dekens creatief op te vouwen
Advertisement

Op banken, fauteuils en bedden mag een dekentje nooit ontbreken, vooral niet in de koudere tijden van het jaar - maar ook een lichte plaid op koelere lente- of zomeravonden is fijn. Het is dus gemakkelijk om in huis veel dekens te vinden die op elk moment kunnen worden gebruikt, en misschien zijn er ook kasten vol dekens die minder vaak worden gebruikt, maar van pas komen als er gasten zijn.

Meestal vouwen we ze op tot vierkanten of rechthoeken. En als we ze in de woon- of slaapkamer bewaren, klaar om gebruikt te worden, worden ze in de meeste gevallen gewoon op een of ander meubelstuk gezet (of gegooid!). Als je extra dekens hebt, liggen ze misschien opgestapeld in een mand in een hoek van de kamer. Waarom vouw je ze niet op een mooie en iets creatievere manier op? Je kunt veel compacte rollen maken, met een decoratieve vouw om ze dicht te houden: ze nemen minder ruimte in beslag en zien er mooier uit!

via Federica | Casa e organizzazione - Instagram

Advertisement
sweet.moments.af/Instagram

sweet.moments.af/Instagram

Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar de manier waarover we het hebben is zeer snel en eenvoudig. Een video van het Instagram-account sweet.moments.af, dat gewijd is aan tips voor het huis, inrichting en organisatie, laat het in een paar stappen zien.

Er zijn slechts enkele handelingen uit te voeren, en we vatten ze hieronder voor je samen:

1. Leg de deken op het bed, zonder vouwen
2. Vouw het dubbel
3. Neem een bovenhoek en breng die naar het midden
4. Neem nu de onderste, tegenoverliggende hoek (naar je toe) en breng die naar het midden, alsof ze kruisen. Zo til je één kant van de deken op
5. Pak de deken en leg hem (zonder de vouwen los te maken) voor je, alsof het een verticale pijl is die naar je lichaam wijst
6. Neem de bovenste punt en vouw het naar beneden, maar zonder het met de onderste punt overeen te laten komen: het moet ongeveer 3/4 van de van de deken zijn
7. Nu hoef je het alleen nog maar van boven naar beneden te rollen
8. Stop tenslotte de onderste punt in de gevormde ruimte aan de buitenkant van de rol

Het klinkt ingewikkeld in woorden, maar klik hier https://www.instagram.com/reel/CkVMm-Upovn/ om te zien hoe snel en gemakkelijk het is.

Je hoeft alleen maar de video te volgen, een paar keer te proberen, en je bent klaar om je dekens netjes te ordenen en met stijl je huis te verfraaien.

Advertisement