Het dagelijks leven optimaliseren: 12 tips om te koesteren

door Natasja

14 Februari 2023

Het dagelijks leven optimaliseren: 12 tips om te koesteren
Advertisement

Het dagelijks leven bestaat uit vele kleine tegenslagen die, als ze verkeerd worden aangepakt, onoverkomelijke problemen kunnen worden. Het is je zeker ook overkomen, dat je je hersens pijnigde bij zulke banale problemen maar dat een simpele verandering van perspectief voldoende was om ze in een mum van tijd op te lossen. Gelukkig zijn er nu veel kant-en-klare oplossingen op internet op sites die aan dit onderwerp zijn gewijd, gedeeld door gewone mensen die gewoon het geduld hebben gehad om creatief na te denken.

Van alternatieve toepassingen van een pizzaroller tot de beste manier om sokken op te bergen, via een eenvoudige truc om kranen en chroom te laten glanzen en een alternatieve methode om je badkamerspullen op te bergen, vandaag tonen we je 12 nuttige tips om het dagelijks leven te optimaliseren en tegelijk tijd en energie te besparen.

Advertisement

1. Auto TV

1. Auto TV

Quietation/Reddit

Ga je een lange reis maken en weet je niet hoe je de kinderen moet vermaken? Probeer de tijd te doden door een film te kijken: klem een doorzichtig mapje met gaatjes in de hoofdsteun van de voorstoel en stop een tablet of smartphone erin. Zo kunnen ze alles bekijken vanuit de autobank en zonder het scherm in hun handen te houden!

Advertisement

2. Ovenpapier op kranen

2. Ovenpapier op kranen

Quietation/Reddit

Moet je de kranen of andere chromen delen schoonmaken en weet je niet hoe je kalkaanslag moet verwijderen? Wrijf ze maar eens in met een vel bakpapier: in een mum van tijd glimmen ze weer!

3. Sluitingsmagneten

3. Sluitingsmagneten

Relevat-Team/Reddit

Er zijn slechts twee magneten nodig om een geopend pakje chips of koekjes perfect af te sluiten.

4. Badkamerhaken

Niet alleen badjassen en handdoeken: badkamerhaken zijn ook heel handig om de ruimte in de kasten beter te benutten! Je kunt ze gebruiken om föhns, stijltangen, krultangen, borstels en andere haarsaccessoires aan op te hangen.

5. Spijkers in de muren

5. Spijkers in de muren

ramenmangaka/Reddit

Om een schilderij of een lijst met twee gaten op te hangen, plak een stuk papiertape en boor er twee gaten in op dezelfde hoogte als die in het schilderij of de lijst; vervolgens verwijder het tape en plak het op de muur: het dient als trucje om de spijkers op de juiste afstand in de muur te steken.

Advertisement

6. Ruimtebesparende hanger

Om de ruimte in de kledingkasten te optimaliseren, kun je doucheringen aan de kleerhangers bevestigen: zo kun je kleding en accessoires zoals riemen, dassen en sjaals in een kleinere ruimte opbergen.

7. Manicure accessoires netjes opgeborgen

7. Manicure accessoires netjes opgeborgen

wittynamehero/Reddit

Weet je niet hoe je de accessoires voor de perfecte manicure netjes opbergt? Probeer kleine magneetjes op de kastdeur te plakken: dat zijn perfecte houders en helpen je de ruimte beter te organiseren, vooral als die erg klein is!

Advertisement

8. Schoonmaakspuitfleshouder

Hoeveel schoonmaakmiddelen bewaren we wel niet in de keuken! Om ruimte te besparen en ze ordelijk te houden, kun je een stok in de ruimte onder de spoelbak monteren: daar kun je alle spuitflessen, maar ook handschoenen, sponzen en doeken ophangen!

9. Roller om alles te snijden

9. Roller om alles te snijden

MatternTimes/Reddit

Weet je die pizzaschijf nog die je kocht en die bijna ongebruikt onderin je lade ligt? Je moet het altijd bij de hand houden! Het kan van pas komen voor duizend andere doeleinden, zoals het snijden van worst of vleeswaren, het snijden van kaas in kleine stukjes of voor bladerdeeg.

Advertisement

10. Tandpastaknijper

10. Tandpastaknijper

CaramelTHNDR/Reddit

Hoe voorkom je verspilling van tandpasta door de tube met de overgebleven pasta erin weg te gooien? Neem een houten stokje en maak het met twee elastiekjes aan de uiteinden vast aan de bodem van de begonnen tube; door het stokje vanaf de bodem naar de opening te schuiven, komt de tandpasta er volledig uit en wordt de tube volledig geleegd.

11. Dassenknoop voor beginners

11. Dassenknoop voor beginners

Sxzym/Reddit

De makkelijkste manier om een das te knopen? Ver van de hals! Neem een stropdas en wikkel het dunnere uiteinde rond je hand terwijl je het dikkere uiteinde twee keer vasthoudt. Neem dan de onderste lus en steek die onder de bovenste. De knoop is klaar.

Advertisement

12. Kaart-en pasjeshouder

Zit jouw portemonnee ook vol klantenkaarten van elke winkel waar je ooit minstens één keer hebt gewinkeld? Als je het niet zo op technologie hebt en nog niet op een app bent overgestapt, kun je ze, om ze altijd bij je te hebben en niet te verliezen, opbergen als een sleutelhanger: maak een klein gaatje in een hoek van de kaart en steek hem in een haakje of ring. Je kunt zelfs de kaarthouder naar wens aanpassen!

Ken je een van deze trucs? Hoe optimaliseer je de dagelijkse routine?

Advertisement