De mannenondergoedlade organiseren: ruimtebesparende ideeën voor boxershorts en slips

door Natasja

18 Februari 2023

De mannenondergoedlade organiseren: ruimtebesparende ideeën voor boxershorts en slips
Advertisement

Ondergoedlades lopen altijd een groot risico op rommel: slips, sokken, boxershorts en beha's zijn allemaal zeer kleine kledingstukken die op zichzelf weinig ruimte innemen, maar samen kunnen ze erg onhandig zijn, vooral als ze op een chaotische manier zijn gerangschikt. Als je ook veel ondergoed heeft, dan weet je hoe moeilijk het is om het allemaal perfect netjes te houden: vroeg of laat komt er zeker een dag waarop je de spullen er zomaar in legt en de lade zo vol wordt dat je hem niet meer kunt sluiten.

Hoe houd je je ondergoed altijd netjes? Gewoon op de juiste manier opvouwen na het wassen: zo wordt de chaos tot een minimum beperkt en wordt het veel gemakkelijker om alles netjes te houden. Met de hulp van @sara.ilbianconiglio laten we je nu een foolproof methode zien om herenboxershorts en -slips op te bergen.

Advertisement

1. Herenslip

1. Herenslip

@sara.ilbianconiglio/Instagram

@sara.ilbianconiglio https://www.instagram.com/sara.ilbianconiglio/ is een Instagram-gebruiker die op haar profiel talloze handige tips deelt om onze huizen beter te organiseren. In een van haar video's legt ze uit hoe je mannenslips opvouwt en tegelijkertijd de rommelige ruimte minimaliseert. Haar methode is heel eenvoudig:

  • begin met het vouwen van de twee zijden van de slip naar het midden; de buitenste rand van het hoge en brede deel moet het tegenoverliggende uiteinde van het lage en brede deel bereiken
  • vouw nu het elastiek naar beneden aan de bovenkant, tot het punt waar de twee gevouwen zijden elkaar raken
  • vouw ten slotte het onderste uiteinde naar boven en steek het onder het elastiek

Zo blijft de slip perfect gesloten en loop je niet het risico dat hij weer opengaat en een rommeltje in de lade maakt.

Advertisement

2. Boxershort

2. Boxershort

@sara.ilbianconiglio/Instagram

Voor boxershorts daarentegen zijn er twee zeer bruikbare methoden, die beide zeer effectief zijn om chaos te minimaliseren en tegelijkertijd de orde te bewaren.

  • Methode 1: leg de boxershort wijd open op een vlakke ondergrond en vouw het elastiek naar beneden tot het punt waar het versmalt; vouw vervolgens de twee zijkanten van de boxershort naar achteren, draai ze om en sluit ze als een zak door ze om te draaien vanaf het elastiek.
  • Methode 2: neem de boxershorts en vouw ze tot een driehoek door de twee onderste hoeken van de pijpen op te tillen; vouw nu de twee uiteinden van het elastiek naar binnen en vervolgens het elastiek naar beneden; til het uiteinde van de driehoek op en stop het onder het elastiek. Je boxershort is nu klaar voor de lade of de koffer!

Je kunt alle stappen beter volgen door de video https://www.instagram.com/reel/Cn4tKQCsK6T/ van @sara.ilbianconiglio te bekijken. Veel plezier met opruimen!

Advertisement