Muren en plafonds afstoffen is eenvoudiger met deze innovatieve methode

door Natasja

17 Februari 2023

Muren en plafonds afstoffen is eenvoudiger met deze innovatieve methode
Advertisement

We vergeten vaak de muren en plafonds wanneer we het huis schoonmaken, maar ook op deze oppervlakken komen stof en spinnenwebben terecht, die regelmatig moeten worden verwijderd. Omdat ze erg hoog zijn en moeilijk te bereiken zonder hulp van stoelen of trappen, worden ze vaak overgeslagen, vooral wanneer je haast hebt of wanneer het op- en afstappen van stoelen of trappen moeilijkheden oplevert.

Wist je dat er een methode bestaat om ze in een handomdraai en zonder moeite af te stoffen? Je denkt misschien aan de spinnenborstel, zeker een heel handig hulpmiddel om hoge plaatsen te bereiken, maar er is een nog effectievere en zeker duurzamere manier. We zijn ervan overtuigd dat je na deze ontdekking altijd perfect stofvrije muren en plafonds zult hebben! Laten we het samen ontdekken.

Advertisement
come cucinare/YouTube

come cucinare/YouTube

Om permanent stof van muren en plafonds te verwijderen, volstaat het om het volgende te gebruiken:

  • een spuitfles
  • een bezem of steel met borstel
  • papierklemmen
  • een microvezeldoek
  • vloerschoonmaakmiddel
  • water

Verdun 60 ml vloerreiniger in een liter water en giet het mengsel in een spuitfles. Maak vervolgens de bezem klaar door hem in de microvezeldoek te wikkelen, die je vastzet met de klemmen. Het is belangrijk dat je een microvezeldoek gebruikt, omdat de antistatische kracht ervan het stof beter verwijdert, maar ook het terugkomen ervan vertraagt.

Advertisement
come cucinare/YouTube

come cucinare/YouTube

Spuit nu het mengsel op de doek en veeg het over de muren en plafonds om spinnenwebben en stof te verwijderen. Met deze methode kun je gemakkelijk alle meest ontoegankelijke plaatsen in huis schoonmaken, inclusief hoge meubels, airconditioners en kroonluchters. Het mengsel is ook geschikt voor gebruik op meubels, muren, plafonds, kasten: het laat geen kringen achter en beschadigt geen oppervlakken. En je huis zal altijd stofvrij zijn!

Door het mengsel te bereiden met 180 ml vloerschoonmaakmiddel, 90 ml azijn en 100 ml water krijg je in plaats daarvan een uitstekend middel tegen insecten, te gebruiken zoals hierboven beschreven, maar ook om rechtstreeks op ramen en horren te spuiten.

Klaar om plafonds en muren af te stoffen?

Advertisement