Beschadigde truien? Misschien heb je ze altijd verkeerd opgehangen!

door Natasja

25 Oktober 2022

Beschadigde truien? Misschien heb je ze altijd verkeerd opgehangen!
Advertisement

Het moment van opruimen van de kledingkast is altijd een mengeling van chaos, ongemak en opwinding tegelijk. De op te bergen kleding selecteren, opvouwen en netjes opbergen is in feite veel meer dan een eenvoudige schoonmaak- en opruimklusje, het is ook een manier om een complete innerlijke reiniging uit te voeren. Het is geen toeval dat we ons vaak met deze taak bezighouden op momenten dat we ons bijzonder slecht voelen of een sterke behoefte aan verandering voelen. Vaak stuiten we echter op de noodzaak om truien waar we aan gehecht zijn weg te gooien, simpelweg omdat ze terwijl ze in de kledingkast lagen, onherstelbaar zijn verpest

Waarom gebeurt dit en hoe kun je dit voorkomen? Alles hangt af van hoe je ze opbergt: laten we samen uitzoeken hoe je dat het beste kunnen doen en de truien van de vuilnisbak redden. 

via carolina.mccauley/TikTok

Advertisement
@carolina.mccauley/TikTok

@carolina.mccauley/TikTok

Tiktokker Carolina Mccauley https://www.tiktok.com/@carolina.mccauley biedt altijd interessante tips voor je huis en ze leert je onder andere ook een truc om truien niet te verpesten als je ze aan hangers hangt om ze in de kledingkast op te bergen. We hebben meestal de gewoonte om truien op te hangen door gewoon de hanger in de trui, bij de kraag, te steken; op die manier zal het gewicht van de trui het kledingstuk naar beneden trekken en het uiteinde van de hanger zal een vervelende plooi op het kledingstuk achterlaten die het onbruikbaar maakt. Er is een methode om dit ongemak te vermijden zonder het ophangen van truien op te geven.

Advertisement
@carolina.mccauley/TikTok

@carolina.mccauley/TikTok

Eerst leg je de trui op een plat oppervlak en vouw hem verticaal in tweëen. Vervolgens plaats je de hanger met de haak naar beneden ter hoogte van de oksel van de trui. Op dit punt vouw je eerst de mouwen horizontaal over de hanger, dan het onderste deel naar het bovenste deel. 

@carolina.mccauley/TikTok

@carolina.mccauley/TikTok

Je trui is klaar om opgeborgen te worden in de kast; als je hem de volgende keer pakt om hem te dragen, zul je niet van die onaangename verrassingen op de schouders hebben. Bekijk de video https://www.tiktok.com/@carolina.mccauley/video/7142416525884951810?is_from_webapp=v1&item_id=7142416525884951810 om Carolina's stap-voor-stap instructies te volgen.

Vergeet niet dat de keuze van de kleerhanger ook belangrijk is: metalen kleerhangers uit de wasserij zijn altijd af te raden, omdat ze in elkaar schuiven en omdat ze dun zijn maken ze de kleding gemakkelijker kapot, voor jassen en overhemden heb je een kleerhanger met een brede schouder nodig, voor truien en gladde jurken heb je een fluwelen kleerhanger of een kleerhanger met antislip nodig, terwijl je voor broeken een kleerhanger met een horizontale stang nodig hebt en voor rokken een kleerhanger met een klem. Vergeet tenslotte niet dat sommige kledingstukken het best opgevouwen in lades of op planken van de kleerkast kunnen worden opgeborgen. Ondergoed, zwemkleding en sportkleding moeten bijvoorbeeld in speciale laden of bakken worden opgeborgen, net zoals spijkerbroeken en truien kunnen worden opgehangen maar ook opgevouwen op een plank kunnen worden geplaatst.

Je hoeft alleen maar je mouwen op te stropen en de kastdeuren te openen... Veel plezier met opruimen!

Advertisement