Maak een praktisch en veelzijdig natuurlijk schoonmaakmiddel van zachte zeep

door Natasja

23 Oktober 2022

Maak een praktisch en veelzijdig natuurlijk schoonmaakmiddel van zachte zeep
Advertisement

Zachte zeep is een iconisch product, gebaseerd op natuurlijke stoffen en zeer nuttig in vele omstandigheden. Het is een middel dat veel huishoudelijke problemen kan oplossen en, omdat het volledig natuurlijk is, lijkt het vrij veilig voor ons en het milieu.

De meest gekochte en gebruikte bestaat alleen uit water, kokosolie en glycerine. Het kan worden gebruikt als een natuurlijk insecticide (met stoffen die schadelijk zijn voor insecten maar niet giftig voor zoogdieren) of als een middel voor het huis en wasmiddel. Het is in alle opzichten een zeer waardevol product.

Om het nog veelzijdiger en nuttiger te maken in verschillende contexten, kun je er een natuurlijk schoonmaakmiddel van maken dat je bij duizend gelegenheden kunt gebruiken. Wij leggen het proces hieronder uit.

Advertisement
Il Rifugio Perfetto/YouTube

Il Rifugio Perfetto/YouTube

Zachte zeep veranderen in vloeibaar schoonmaakmiddel is eenvoudig en zeer nuttig. Aangezien de aangegeven dosis 1 klontje per 200 ml water is, kun je voor de juiste hoeveelheid als volgt te werk gaan:

  • Doe 1 liter water in een vrij grote pan en voeg vijf blokjes zachte zeep toe.
  • Breng het water aan de kook en los al roerend alles op tot een homogeen mengsel.
  • Als je het schoonmaakmiddel wat geuriger wilt maken, kun je een paar druppels van je favoriete essentiële olie toevoegen.
  • Breng het verkregen schoonmaakmiddel over in een plastic houder (dit kan een fles of een spuitfles zijn, afhankelijk van het gebruik).

Op deze manier bewaard kan het schoonmaakmiddel nuttig zijn voor het reinigen van ramen, kozijnen, badkamers, allerlei oppervlakken en tegels, fornuizen en kookplaten, en voor natuurlijk ruikende was. Behalve dat het niet-giftig en weinig vervuilend is, is het dus een uitstekende geldbesparende bondgenoot, omdat het de eigenschappen van veel dure producten in een middel samenbrengt. Onder de verschillende kanalen op YouTube die het onderwerp hebben behandeld is 'Il Rifugio Perfetto', een virtuele adviessite voor thuis. Hier https://www.youtube.com/watch?v=S-fTmDmR-Ho&list=RDLVcN6-iLKf5X8&index=2 werd een video vrijgegeven die het gebruik en de voordelen laat zien. Bekijk het en je zult onmiddellijk dit geweldige product willen proberen als je dat nog niet hebt gedaan.

Wat vind je ervan?

Advertisement