9 ingenieuze alternatieve manieren om houten wasknijpers in huis te gebruiken

door Natasja

28 Februari 2023

9 ingenieuze alternatieve manieren om houten wasknijpers in huis te gebruiken
Advertisement

Wasknijpers zijn echt onmisbaar als je kleding wilt ophangen aan wasrekken en -lijnen: ze helpen je dat op een ordelijke manier te doen, zonder bang te zijn dat een windvlaag of een andere onvoorziene gebeurtenis de kleding wegblaast, vooral de kleinste kledingstukken, die met indrukwekkend gemak langs de wasrekken naar beneden glijden. De houten wasknijpers zijn dus ook erg mooi om te zien, maar ze hebben nog een extra verdienste: ze zijn ideaal voor een groot aantal creatieve knutselwerkjes, waaronder een aantal die van pas komen in het dagelijks leven.

Met een paar eenvoudige DIY projecten, die echt snel en binnen ieders bereik zijn, kunnen we een reeks nuttige accessoires maken die zowat overal in huis kunnen worden gebruikt om alles creatief op te ruimen. We stellen er hieronder een paar voor.

via Creativo/Facebook

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

  • Voor je oortjes: hoe vaak vormen de draden van oortelefoons niet een moeilijk te ontwarren sliert in je tas of rugzak? Draag altijd een wasknijper bij je (eventueel versierd of beschilderd zoals je wilt!) en in een mum van tijd heb je geen warboel meer.
  • Als etiketten: een onuitwisbare viltstift volstaat. Schrijf de naam op en er zal geen verwarring meer zijn tussen handdoeken, identieke tandenborstels en andere identieke voorwerpen die je in huis gebruikt.

 

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

  • Een praktische onderzetter: haal ze uit elkaar, lijm elke helft op een rij en leg ze in een radiaal patroon. Je krijgt een houten schijf die perfect werkt als onderzetter.
  • Voor het handig ophangen van sjaals: lijm elke wasknijper op een houten hanger, en een enkele hanger houdt netjes meerdere sjaals en foulards vast, makkelijk te pakken en op te bergen.
  • Voor brillen in de auto: met een dubbelzijdige tape van de dikke, sterke soort (meestal zwart) kleeft elke wasknijper gemakkelijk aan het plafond van de auto, precies waar het handig is om je zonnebril bij de hand te houden, vooral tijdens een lange autorit. En als het niet meer nodig is, kun je hem gemakkelijk verwijderen!

 

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

  • Een originele servethouder: ook hier moet je eerst de wasknijpers uit elkaar halen, en ze dan aan elkaar plakken om de drie zijden van een ruime en creatieve servethouder te maken.
  • Voor restjes garen: nette strengen lint, passementwerk, resten van bolletjes garen. Hou ze net als de oortjes netjes.
  • Als haakjes onder de spoelbak: hou doeken, handschoenen en alles wat je nodig hebt voor het schoonmaken onder de spoelbak netjes. Je vindt alles gemakkelijk terug.

Het kost echt een weinig tijd om elk van deze accessoires te maken, en je kunt zien hoe het moet in de video hieronder.

Het is echt de moeite waard om een voorraad wasknijpers in huis te hebben, vind je ook niet?

Advertisement