IKEA Hack: verander eenvoudige potten in een stijlvolle nachtkast-houder

door Natasja

27 Maart 2023

IKEA Hack: verander eenvoudige potten in een stijlvolle nachtkast-houder
Advertisement

Er zijn weliswaar talloze winkels, ook online, waar we een oneindige verscheidenheid aan mooie en kant-en-klare meubels en inrichtingsaccessoires kunnen vinden, maar handgemaakte creaties hebben altijd een geheel eigen charme. Of het nu de intrinsieke uniciteit is, of de voldoening om het resultaat van eigen arbeid te zien, of het vakmanschap van iemand met ervaring op dit gebied, een handgemaakt meubelstuk beantwoordt beter dan alle andere aan de smaak. Je hoeft echter niet per se een wonderbaarlijke vakman, timmerman of smid te zijn. Dankzij de zogenaamde Ikea Hacks, waarmee je verschillende producten van de meubelgigant met elkaar kunt combineren, kun je beslist originelere meubels creëren, die je allemaal aan jouw smaak kunt aanpassen.

Zo kun je bijvoorbeeld het tafeltje of nachtkastje vinden die je wilde door het te maken van twee potten, naar het voorbeeld van het Instagram-account van @our_home_style_.

via @our_home_style_ /Instagram

@our_home_style_ /Instagram

@our_home_style_ /Instagram

In de reel die het betreffende account heeft geüpload, zien we namelijk hoe eenvoudig het is om twee verschillende potten om te toveren tot een tafeltje met moderne, zachte lijnen, heel eenvoudig en pakkend.

Je hoeft slechts drie IKEA producten te kopen: de PERSILLADE en CITRUSKRYDDA potten en het SNUDDA draaiplateau. Vervolgens heb je siliconen en zwarte verf nodig (ofwel spray, ofwel, voor de afwerking, een bus met een kleine roller).

1. Plaats de PERSILLADE pot op een werkvlak en draai hem ondersteboven zodat de bodem naar boven wijst.
2. Breng lijm aan rond de rand en ook in het midden.
3. Neem de andere pot, CITRUSKRYDDA, en zet hem rechtop op de eerste pot. Je moet de twee bodems centreren zodat ze perfect op elkaar passen. Er zal een beetje druk nodig zijn. Je ziet het niet in de video, maar het is waarschijnlijk het beste om een zwaar voorwerp in de lege pot bovenop te leggen, totdat de lijm volledig is uitgehard.
4. Het houten draaiplateau is de ideale maat om de opening van de tweede pot te sluiten, maar voor je dat doet, is het tijd om te verven.
In de video zie je hoe de vrouw dit met veel zorg doet.
5. Wanneer je de gewenste kleur hebt bereikt, en de verf perfect homogeen is, kun je het houten draaiplateau, dat als deksel en plank zal fungeren, sluiten.

Nu ben je klaar om het tafeltje te vullen met wat je wilt, en hem bovenop in te richten met alles wat je nodig hebt, afhankelijk van waar je hem gaat gebruiken. Bekijk de verschillende stappen in detail in de video hieronder, waar je ook een idee vindt om van alles te versieren met de perfecte IKEA pot.

Advertisement
Advertisement