Hoe altijd een schoon huis te hebben: 10 eenvoudige trucs

door Natasja

27 Februari 2023

Hoe altijd een schoon huis te hebben: 10 eenvoudige trucs
Advertisement

Een schoon huis is het beste welkom thuis dat je je kunt voorstellen wanneer je thuiskomt na een dag hard werken of terugkomt van vakantie. Het is niet altijd gemakkelijk om alle kamers netjes en schoon te houden, vooral als je het druk hebt en veel tijd van huis bent. Een handige truc om je te helpen bij deze taak is het opdelen van het schoonmaken in vele kleine dagelijkse taken die een paar minuten van de dag in beslag nemen, maar er zijn ook andere zeer eenvoudige trucs die helpen tijd en moeite te besparen.

Van het multifunctionele schoonmaakmiddel om elk oppervlak in huis schoon te maken tot de rolhouder die altijd bij de hand is, van de methode om houten snijplanken schoon te maken tot de tijdbesparende truc om stof te verwijderen van hoge oppervlakken, hier zijn een paar kleine tips om altijd een perfect huis te hebben.

Advertisement

1. Multifunctioneel schoonmaakmiddel

1. Multifunctioneel schoonmaakmiddel

Creativo/Facebook

Een manier om het huis sneller schoon te maken is om één schoonmaakmiddel te gebruiken voor alle oppervlakken in huis. Je krijgt een handige allesreiniger door mondwater, tandpasta, baking soda en water te mengen. Doe alles in een fles met een dispenser en gebruik het resulterende schoonmaakmiddel om het fornuis, de spoelbak, de pannen en de vaat in de keuken schoon te maken, maar ook om de badkamer schoon te maken.

Advertisement

2. Rolhouder

2. Rolhouder

Creativo/Facebook

Om keukenrollen altijd bij de hand te hebben, is het geheim de juiste rolhouder. Gebruik een oude, kapotte kledinghanger, schuif de keukenrol op de horizontale stang en hang hem op waar hij het handigst is: boven de spoelbak of het aanrecht. En je kunt hem verplaatsen waar je hem nodig hebt!

3. Schoonmaken van houten snijplanken

3. Schoonmaken van houten snijplanken

Creativo/Facebook

We weten allemaal hoe moeilijk het is om houten snijplanken effectief schoon te maken; hout is namelijk een absorberend materiaal dat gemakkelijk beschadigd raakt en moeilijk droogt, waardoor het water en vuil vasthoudt en schimmelvorming in de hand werkt. Een methode om ze grondig te reinigen en te ontsmetten is ze te bestrooien met baking soda en vervolgens in te wrijven met een halve citroen. De bruisende reactie die dan ontstaat, helpt om vuil en schimmel grondig te verwijderen. Afdrogen met een schone microvezeldoek en de snijplank is weer zo goed als nieuw.

4. Meubels afstoffen

4. Meubels afstoffen

Creativo/Facebook

Stof verwijderen is een van de vervelendste taken van het schoonmaken, vooral omdat het tijdrovend is en heel vaak moet gebeuren. Een eenvoudige truc om het schoonmaken van de meest ontoegankelijke oppervlakken, d.w.z. de bovenkant van hoge meubels en wandkastjes, te versnellen, is deze te bedekken met een vel papier. Het stof slaat neer op de vellen en je hoeft ze alleen maar te vervangen om de schoonmaak te voltooien.

Bekijk onze video hieronder voor meer tips!

Advertisement