Koester deze 8 eenvoudige en handige trucs voor je kleding

door Natasja

01 Maart 2023

Koester deze 8 eenvoudige en handige trucs voor je kleding
Advertisement

Er zijn kledingstukken die we elke dag dragen zonder ons voor te stellen dat we ze met een paar kleine ingrepen een extra tintje kunnen geven, of er zijn gevallen waarin we een klein defect blijven tolereren omdat het idee om het te repareren te omslachtig lijkt. Dit is misschien niet altijd het geval. En wat te denken van de kleine ongelukjes die kunnen gebeuren wanneer er sporen van make-up achterblijven op pas gedragen kleding?

In veel van dit soort situaties, die iedereen in het dagelijks leven kunnen overkomen, is het mogelijk gebruik te maken van enkele praktische en briljante doe-het-zelf oplossingen, zonder extra geld uit te geven of tijd te verspillen. Hier zijn er een paar om te koesteren.

via https://www.facebook.com/watch...

Advertisement

Footies

Footies

Creativo/Facebook

Je wilt lage sportschoenen dragen, maar je wilt niet dat de sokken boven de rand uitsteken, en je hebt geen geschikte, praktisch onzichtbare sokken? Geen nood, je kunt dat meteen oplossen door gewone sokken op te vouwen tot ultralage footies, zoals die je bij ballerina's draagt.

Advertisement

Hoodieveters

Hoodieveters

Creativo/Facebook

Laten we eerlijk zijn: hoe vaak draag je de capuchon van hoodies echt helemaal strak om je gezicht? Natuurlijk gebeurt het bij bepaalde gelegenheden, als het koud is of als je 's avonds of 's ochtends vroeg gaat hardlopen, maar het is ook zo dat we allemaal hoodies hebben die je altijd op een veel nonchalantere manier draagt, met de capuchon helemaal los om de schouders. En in dat geval bengelen onvermijdelijk aan de voorkant de veters die juist dienen om de capuchon aan te trekken.

Heb je er wel eens aan gedacht dat je ze kunt gebruiken als modieus detail? Je kunt ze namelijk zo knopen dat ze op vlechten lijken: ze zullen mooier zijn, maar vooral korter en compacter, en er is geen risico dat ze doorweekt of vies worden zoals wanneer ze los zitten!

Wijde broek

Wijde broek

Creativo/Facebook

Er zijn bepaalde sport- of loungewear broeken die erg comfortabel zijn, maar ook erg wijd aan de onderkant, tot het punt dat ze opengaan als een klok en tegen de vloer schuren. De broek die je veilig in huis kunt dragen, maar die op straat al het vuil verzamelt zodra je de deur uitloopt. Hoe doe je dat zonder iets te moeten knippen en naaien? Maak gewoon gebruik van een oude haarband, zodat je de indruk wekt dat het de sportbroek een elastiek bij de enkels heeft!

Hoe je deze zeer eenvoudige handelingen uitvoert, zie je in de onderstaande video, waar je ook ontdekt hoe je van een willekeurige kussensloop een handige mand maakt om de was evenn snel te verzamelen, of hoe je truien perfect opvouwt met behulp van een boek!

Advertisement