De onfeilbare methode om lakens netjes op te vouwen en ruimte te besparen

door Natasja

24 Februari 2023

De onfeilbare methode om lakens netjes op te vouwen en ruimte te besparen
Advertisement

Het netjes opvouwen van beddenlakens is altijd een tamelijk moeilijke opgave. Het grote formaat van deze stoffen maakt ze moeilijk op te vouwen, vooral als je het zonder hulp doet; lakens met hoeken hebben ook een heel bijzondere vorm, waardoor het nog moeilijker wordt ze correct op te vouwen.

Als ook jij de gewoonte hebt om de taak op te geven zonder het zelfs maar te proberen en de lakens in een hoop in de kast gooit, dan is dit artikel precies wat je zoekt. Er bestaat namelijk een onfeilbare methode om de lakens zo te vouwen dat ze zo weinig mogelijk ruimte innemen en perfect op de plank of in de lade passen. En je hoeft ze niet eens te strijken, ze worden vanzelf kreukvrij wanneer je ze gebruikt!

via sara_home_organizer/Instagram

sara_home_organizer/Instagram

sara_home_organizer/Instagram

@sara_home_organiser https://www.instagram.com/sara_home_organizer/ leert ons op haar Instagram-kanaal wat de foolproof-methode is om lakens netjes op te vouwen.

We beginnen met het lastigste deel, het hoeslaken. Leg het dubbelgevouwen op bed, met de onderste twee hoeken in de bovenste twee hoeken. Steek dan een hand in een van de twee hoeken en til het hele laken op, trek eraan om het recht te trekken en breng de ene hoek binnen de andere. Leg vervolgens de buitenste kant en leg het laken op het bed en vouw de zijkanten naar binnen zodat een rechte rechthoek ontstaat. Vouw het nu horizontaal doormidden, vervolgens in drie delen verticaal en nogmaals horizontaal doormidden.

Dit laatste deel van het proces hangt af van de ruimte die je hebt: afhankelijk van of je een vierkante of rechthoekige vorm nodig hebt, meer of minder groot, pas je de vouwen aan aan de ruimte in de lade of op de plank.

Advertisement
sara_home_organizer/Instagram

sara_home_organizer/Instagram

Nu is het tijd om de kussenslopen te vouwen. Nogmaals, het vouwen hangt af van de ruimte die je kunt innemen, maar je kunt ze op het bed leggen en ze eerst verticaal in drie delen vouwen, daarna horizontaal doormidden.

Voor het bovenlaken is de klus veel gemakkelijker: neem alle 4 de hoeken in één hand en til het laken op, waarbij je het een beetje schudt om het recht te trekken. Leg het nu op het bed en verwijder de vouwen met de hand. Neem het gevouwen onderlaken en de kussenslopen en leg ze op het open laken, dicht bij de kant aan jouw kant, in het midden. Vouw het laken in 3 delen verticaal, neem het deel met het andere laken en vouw het horizontaal.

Neem nu de laatste te vouwen flap en stop die onder de aldus gevormde zak. Je laken is nu perfect ingepakt en je kunt het netjes opbergen!

Kijk op het profiel van @sara_home_organiser voor de volledige tutorial!

Advertisement