Hoe maak je ramen schoon zonder strepen achter te laten? Alle tips over hoe je dat moet doen

door Natasja

22 Februari 2023

Hoe maak je ramen schoon zonder strepen achter te laten? Alle tips over hoe je dat moet doen
Advertisement

Iedereen die vaak ramen zeemt weet hoe vermoeiend en nooit helemaal bevredigend dat kan zijn. Vooral vanwege de vervelende strepen die gemakkelijk ontstaan en die niet zo snel weggaan als je het probleem probeert te verhelpen.

In werkelijkheid, ook al lijkt het heel moeilijk te verhelpen, is het slechts een kwestie van trucs en maatregelen die voor, tijdens en na het schoonmaken moeten worden genomen. Samen met die, zullen geschikte hulpmiddelen en de juiste producten de eeuwenoude taak veel gemakkelijker maken door balkons en ramen weer glans te geven. En deze producten hoeven niet noodzakelijk chemisch te zijn.

Hier volgen enkele waardevolle tips voor een ecologiche maar echt doeltreffende reiniging.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Te beginnen met het te gebruiken schoonmaakmiddel, dat je gemakkelijk thuis kunt bereiden met natuurlijke en gemakkelijk verkrijgbare producten. Alles wat je nodig hebt is: 

  • Water
  • Ecologisch afwasmiddel
  • Citroenzuur

Meng in een bak 1 liter water, twee theelepels ecologisch afwasmiddel en twee theelepels citroenzuur. Voor een extra vleugje geur en frisheid kun je enkele druppels essentiële citroenolie toevoegen. Breng de oplossing over in een spuitbus en je glasreinigingsoplossing is klaar.

Advertisement
Pexels

Pexels

Op dit punt, voordat je verder gaat met het schoonmaken van de ramen, moet je ervoor zorgen dat de kozijnen schoon en stofvrij zijn, en als dat niet het geval is, moet je ze schoonmaken. Anders is het ramen zemen nutteloos en verspilde tijd. En kies, als je de kans krijgt, liever een bewolkte dan een zonnige dag. In tegenstelling tot wat het misschien lijkt, helpt de zon dit soort karweitjes niet, omdat de zon de vloeistoffen onmiddellijk droogt, waardoor de kans op het ontstaan van strepen toeneemt. Dit gezegd zijnde, ben je nu klaar voor de eigenlijke schoonmaak van de ramen in twee stappen: 

  1. Spuit het product royaal op het raam en veeg het af met een microvezeldoek. Herhaal deze handeling zo nodig twee keer, waarbij je het glas vrij nat laat.
  2. Ga verder met het drogen met behulp van krantenpapier of oude katoenen doeken die geen pluisjes achterlaten. Zorg ervoor dat ze zowel van buiten als van binnen droog zijn.

Na deze eenvoudige stappen zou het glas moeten glanzen. Om het werk gemakkelijker en beter te doen, herhaal het minstens één keer per maand.

We wensen je heel veel succes!

Advertisement