Kreukvrije kleding zonder strijkijzer: de truc van de droger

door Natasja

17 Februari 2023

Kreukvrije kleding zonder strijkijzer: de truc van de droger
Advertisement

Om altijd vlekkeloze en kreukvrije kleren te hebben, is het helaas nodig om het strijkijzer te gebruiken, een van de vervelendste taken als het gaat om huishoudelijk werk. Vooral in de zomer als de hitte ons al op de proef stelt. Hoewel sommige moderne stoffen en bepaalde wasmachineprogramma's ons in staat stellen deze inspanning te vermijden, of althans aanzienlijk te verminderen, zijn er nog steeds kledingstukken die gestreken moeten worden om perfect te zijn.

Als ook jij ervan droomt om alle strijkbenodigdheden in de prullenbak te gooien, heb je misschien al verschillende middelen geprobeerd om je kleding zo kreukvrij mogelijk te maken. Een van deze kan direct in de wasdroger worden toegepast, wat echt buitengewone resultaten oplevert.

mirinconesencial_/Instagram

mirinconesencial_/Instagram

Als je een wasdroger hebt, kun je deze geweldige truc proberen om je het gedoe van strijken na het drogen van het wasgoed te besparen: laat na het inladen van de wasdroger 3 of 4 ijsblokjes op het wasgoed vallen en start dan de droogcyclus op maximale temperatuur gedurende 15 minuten.

Dankzij deze eenvoudige truc geeft het ijs waterdamp af in de trommel, waardoor je kleren kunnen worden gestreken terwijl ze drogen. Deze methode maakt namelijk gebruik van het principe van stoomstrijken en zorgt niet alleen voor perfect gestreken kleding aan het einde van de droogcyclus, maar helpt je ook om stoffen te regenereren, onaangename geuren te verwijderen en het wasgoed te ontsmetten.

Advertisement
mirinconesencial_/Instagram

mirinconesencial_/Instagram

Veel nieuwe generatie wasmachines en drogers maken reeds gebruik van dit principe en maken gebruik van de vele eigenschappen van stoom in hun programma's. In feite kan stoom ook worden geïntroduceerd tijdens de voorwasfase of aan het begin van de wasfase, zodat vuilvlekken worden verzacht en gemakkelijker kunnen worden verwijderd door het wasmiddel en de trommelbewegingen. Dankzij deze methode heb je een dubbel voordeel: je bespaart tijd en moeite door het strijkijzer definitief niet meer te gebruiken, en je helpt je portemonnee een handje door het gebruik van een apparaat uit je uitgavenposten te schrappen en het gebruik van schoonmaakmiddelen te verminderen.

Waar wacht je nog op om het uit te proberen?

Advertisement