Snelle en eenvoudig schoonmaken onder het bed met opbergruimte

door Natasja

23 Februari 2023

Snelle en eenvoudig schoonmaken onder het bed met opbergruimte
Advertisement

Bij het schoonmaken van de slaapkamer is het belangrijk niet te vergeten om ook onder het bed schoon te maken, waar stof, haar en dierenharen zich gemakkelijk ophopen, ook al zie je ze niet. Bij klassieke bedden is dit relatief eenvoudig, als de ruimte eronder vrij is van dozen of andere bakken.

Maar hoe doe je dit als je een bed hebt met lage opbergruimte? De stofzuiger en bezem komen er zeker niet onder en het telkens verwijderen van de dozen of bakken is een langdurig en vermoeiend karwei, zozeer zelfs dat de meeste mensen het opgeven en het stof zich beetje bij beetje laten ophopen. Er zijn echter verschillende oplossingen voor dit probleem, waarvan we er één zullen toelichten.

Advertisement
https://www.instagram.com/reel/CoEyHIvMatF/

https://www.instagram.com/reel/CoEyHIvMatF/

@ilmondodirosa1 https://www.instagram.com/ilmondodirosa1/ is een Instagram-profiel waarop je veel tips voor het schoonmaken van het huis kunt vinden. Onder deze tips is er een video waarin wordt uitgelegd hoe je het probleem van het schoonmaken onder het bed met opbergruimte in een handomdraai oplost. Het praktische van houders voor onder het bed is in feite dat ze kunnen worden gevuld waardoor er vrije ruimte overblijft in de kasten, en vaak is de houder te zwaar om bij elke schoonmaakbeurt met behendigheid te worden verwijderd. Om dat deel van de vloer niet op te geven, is er een oplossing voorhanden.

Je hoeft alleen maar een föhn te nemen en deze in de richting van het bed te laten blazen, onder de onderste rand van de opbergruimte. Al het stof en de haren worden zo door de luchtstraal naar de andere kant van het bed geduwd en komen in de open lucht terecht, waar onze stofzuiger klaar staat om ze op te nemen. Briljant, nietwaar?

In de commentaren kunnen we ook verschillende andere interessante methoden lezen om te gebruiken voor het schoonmaken onder het bed. Als deze methode bijvoorbeeld niet toepasbaar is omdat het bed tegen een muur staat, kun je denken aan het toevoegen van pootjes om het hoger te maken. Die kun je gemakkelijk kopen in elke meubelwinkel of online. Er zijn ook mensen die een plumeau met een lange steel gebruiken, waarmee je stof en haren van onder het bed kunt blazen en vervolgens kunt opzuigen.

Bekijk de video https://www.instagram.com/reel/CoEyHIvMatF/ voor deze en andere tips.

Advertisement