12 onweerstaanbare fantasievolle schilderijtjes om met steentjes te maken

door Natasja

16 Februari 2023

12 onweerstaanbare fantasievolle schilderijtjes om met steentjes te maken
Advertisement

Tijdens een wandeling in een park of tuin kan je toevallig allerlei soorten steentjes tegenkomen: je moet letten op de regels van elke plaats, maar waar het mogelijk is om een paar steentjes op te rapen, kunnen ze meer worden dan een herinnering aan een of ander uitstapje. En als je ze niet kunt vinden, kun je online ook steentjes in duizend verschillende vormen en kleuren kopen.

Deze kunnen allemaal worden gebruikt om een groot aantal creatieve werkjes te maken, waaronder schilderijtjes in eenvoudige maar ongelooflijk suggestieve, zelfs poëtische vormen. Je hoeft alleen maar te leren hoe je ze moet rangschikken, en hun vormen gebruiken om gestileerde, vaak zeer minimalistische, maar echt schattige afbeeldingen te maken, zoals de schilderijtjes die je hieronder ziet.

Advertisement

Steentjes kunnen ook gestileerde en zeer romantische taferelen creëren, zoals dit schattige schilderijtje van een stelletje.

Advertisement

Vier vriendinnen, of zussen, zitten rug aan rug op een bankje: verbazingwekkend hoe kiezelstenen zo suggestief kunnen zijn.

Je kunt je schilderijtje helpen vullen met beschrijvende details door andere natuurlijke materialen te gebruiken, zoals stokken en bladeren.

Of je kunt een paar eenvoudige streepjes met een viltstift zetten, zoals bij deze bloemen in een weiland.

Veel vogeltjes op een tak: een echt prachtig minimalistisch schilderijtje.

Advertisement

Gestrand hout, zwarte en witte kiezels en een paar goed gecombineerde elementen zorgen voor een schilderijtje met meeuwen dat meteen aan de zee moet denken.

Deze schilderijtjes met kiezelstenen zijn ook mooi op doeken zonder lijsten, waarop hun driedimensionaliteit nog beter tot zijn recht komt.

Advertisement

Je kan de steentjes zien als mozaïekstukjes, en er ook prachtige, meer abstracte vormen mee maken.

Wat is beter dan stukjes rots en steentjes om een bergbeklimmer te illustreren?

Advertisement

Of misschien de figuur van een persoon die met de hond wandelt.

Een werkelijk onweerstaanbare combinatie, om ook kleur te geven aan deze schilderijtjes, is het gebruik van stukjes gestrand glas.

Advertisement

Er zijn heel veel materialen om deze illustraties te maken: je zou zelfs papieren kaartjes kunnen maken van heel dik papier!

Zou je het leuk vinden om schilderijtjes te maken met steentjes en kiezels?

Advertisement