Laat de vloer glimmen met een truc die weinig mensen kennen

door Natasja

15 Februari 2023

Laat de vloer glimmen met een truc die weinig mensen kennen
Advertisement

De vloer wassen is een van de huishoudelijke taken die we het vaakst doen. Iedereen heeft zijn eigen methoden, zijn eigen gereedschap en zijn eigen favoriete producten die op hun beurt geschikt zijn voor de verschillende soorten materialen en oppervlakken die moeten worden behandeld.

Om vloeren in huis te ontsmetten en te doen glimmen, gebruiken we meestal specifieke producten, want er zijn er heel veel te koop en voor elke behoefte.

Maar wat als we je vertellen dat er mensen zijn die andere producten gebruiken die niet precies voor vloertegels zijn bedoeld? Als je hieronder verder leest, zul je beter begrijpen waar we het over hebben.

via @ilmondodirosa1/Instagram

Advertisement
@ilmondodirosa1/Instagram

@ilmondodirosa1/Instagram

De techniek voor het wassen van de vloer, even onconventioneel als blijkbaar effectief, wordt door een Instagram-gebruiker die dagelijks huishoudelijke schoonmaaktrucs deelt met haar volgers, geïllustreerd. We hebben het over @ilmondodirosa1 en de video waarin ze laat zien dat je de vloer kunt laten glimmen met afwasmiddel. Als je de bizarre techniek wilt uitproberen, doe dan het volgende:

  • Vul een emmer met koud water.
  • Giet er wat afwasmiddel in samen met een scheutje geparfumeerd reinigingsmiddel. Beide producten moeten in zeer kleine hoeveelheden worden gedoseerd om niet te veel schuim te maken.
  • Dompel de mop erin en wring het dan goed uit.
  • Maak de vloer zoals je normaal doet, schoon.

De werkwijze lijkt misschien bizar en nogal ongewoon, maar je zult verrast zijn door de bereikte glans, die de gebruiker zelf laat zien in de video. En als je erover nadenkt, is dat niet zo vreemd, gezien de bekende ontvettende en glansmakende eigenschappen van afwasmiddel. De redenering erachter zou kunnen zijn dat als het werkt voor de vaat, er geen reden is waarom het niet zou werken voor de vloer. De toevoeging van het geparfumeerde reinigingsmiddel zorgt voor een diepere reiniging en een lekkere geur. En dat is het.

Als je benieuwd bent naar het resultaat van dit bijzondere experiment, voordat je besluit het in de praktijk te brengen, kun je de video https://www.instagram.com/reel/CoHiHdwMy5B/ rechtstreeks bekijken op het profiel van @ilmondodirosa1. Wie weet, misschien besluit je het meteen te proberen.

Wat vind je? Heeft deze techniek je overtuigd of geef je de voorkeur aan de meer traditionele?

Advertisement