Verwijder onaangename geuren uit de stofzuiger met waardevolle trucs om het huis lekker te laten ruiken

door Natasja

16 Februari 2023

Verwijder onaangename geuren uit de stofzuiger met waardevolle trucs om het huis lekker te laten ruiken
Advertisement

De stofzuiger is een van die uitvindingen waar we eigenlijk niet meer zonder kunnen. Het bespaart ons tijd en vereenvoudigt het dagelijks leven in veel gevallen, waardoor het eeuwenoude probleem van het wegwerken van stofophopingen in huis veel sneller wordt opgelost. Vaak komt het echter voor dat, wanneer het over de af te stoffen oppervlakken gaat, er onaangename geuren vrijkomen. Dit komt meestal doordat vuil en organisch materiaal worden opgezogen en niet uit de zak worden verwijderd. Gelukkig zijn er oplossingen.

Hier volgt dus een reeks zeer nuttige tips, niet alleen om onaangename geuren uit de stofzuiger te verwijderen, maar ook om je huis ermee te parfumeren. Lees hieronder verder om beter te begrijpen waar we het over hebben.

Advertisement
Unitmonster555/Reddit

Unitmonster555/Reddit

Ervan uitgaande dat het probleem meestal ligt in de zak die moet worden vervangen, zijn er, indien de geur na het vervangen van de zak blijft bestaan, een aantal middelen waarmee het ongemak kan worden verholpen.

  • Baking soda: om onaangename geuren die kunnen aanhouden te verwijderen, is baking soda een uitstekende oplossing. Doe er twee of drie eetlepels van in de zak als je hem verschoont. Dankzij de geurabsorberende eigenschappen zal het zowel restgeuren als de geur van wat je inademt kunnen neutraliseren.
  • Citrus- of laurierschillen: om ervoor te zorgen dat de stofzuiger zelf lekker ruikt terwijl je stofzuigt, is een goede methode om gedroogde en verkruimelde citrus- of laurierschillen in de zak te doen. Dit zijn beide zeer populaire ingrediënten bij het parfumeren met natuurlijke producten en ook in dit geval zal het resultaat uitstekend zijn.
  • Talkpoeder: een andere uitstekende truc is om wat talkpoeder van de vloer op te zuigen, onmiddellijk na het plaatsen van een nieuwe zak. Het poeder blijft zitten en parfumeert het huis met zijn typische schone geur telkens als je de stofzuiger gebruikt.
  • Essentiële oliën: en dan zijn er nog essentiële oliën, een ander magisch product dat bij verschillende gelegenheden van pas komt. Een manier om in dat geval de stofzuiger en het huis ermee te parfumeren is een paar druppels op een watje te doen en het watje in de zak te leggen die je net hebt verschoond. Kies natuurlijk geuren die geschikt zijn voor de woonomgeving. Meestal is lavendel het populairst. Deze methode zal je ook veel voldoening geven.

Je hoeft alleen maar te experimenteren en het middel te kiezen dat het beste bij jouw smaak en behoeften past.

Advertisement