Geen dure toiletblokjes of luchtverfrissers meer: ontdek hoe je tandpasta gebruikt voor een geurig toilet

door Natasja

12 Februari 2023

Geen dure toiletblokjes of luchtverfrissers meer: ontdek hoe je tandpasta gebruikt voor een geurig toilet
Advertisement

Een geurende badkamer is altijd fijn en het element dat meestal wat problemen geeft is zeker het toilet. Zo worden er vaak aanzienlijke bedragen uitgegeven aan allerlei soorten toiletblokjes, die op de rand worden bevestigd of ook producten die in water worden opgelost. En om een aangename geur in de badkamer te verspreiden, worden vaak verschillende luchtverfrissers of zelfs DIY middelen gebruikt.

Wat vind je van het idee om juist het toilet na elk gebruik een aangename geur door de kamer te laten verspreiden? Om dit te bereiken, zonder speciale luchtverfrissers of toiletblokjes te hoeven kopen, kun je ook een goedkoper, DIY alternatief toepassen waarvoor je alleen een tube tandpasta nodig hebt.

via JECA SVAŠTARICA/YouTube

Advertisement
JECA SVAŠTARICA/YouTube

JECA SVAŠTARICA/YouTube

Een YouTube-video van het kanaal van JECA SVAŠTARICA laat zien hoe het moet. Om haar voorbeeld te volgen heb je alleen een schaar en een sterke speld (of iets scherps, zoals een spijker) nodig.

De procedure is vrij eenvoudig:

1. Snijd de twee hoeken van de tube aan het platte uiteinde aan de onderkant weg.
2. Wees heel voorzichtig en maak met de speld of spijker een reeks kleine gaatjes langs de hele tube. Ze hoeven niet te breed te zijn, maar doorboor het omhulsel een beetje.
3. Oefen een beetje druk uit om er wat tandpasta uit te spuiten.
4. Schroef de dop er een beetje af, zonder hem helemaal los te maken.

Je hoeft nu alleen nog maar de hele tube tandpasta in het spoelreservoir te stoppen. Geleidelijk aan zal de tandpasta zijn balsamicogeur afgeven aan het water dat gebruikt wordt bij elke toiletspoeling. Je kunt alle details van het proces zien in de video https://www.youtube.com/watch?v=tNQ0ttdasP0, die ook een andere handige truc bevat over de meest efficiënte manier om de toiletblokjes van de rand van het toilet te laten hangen.

Een soortgelijk alternatief om gebruik te maken van het reservoir is om er af en toe een paar druppels van een essentiële olie naar keuze in te gieten! Een scheutje wasverzachter wordt ook vaak aanbevolen: het geureffect is onmiskenbaar, maar het is een stroperige stof die minder goed oplost in koud water en op den duur verstoppingen in de afvoer kan veroorzaken.

Heb jij deze tandpastatruc al geprobeerd?

Advertisement