Vette afzuigkap en ovenschaal: één truc om beide voorwerpen moeiteloos te ontvetten

door Natasja

10 Februari 2023

Vette afzuigkap en ovenschaal: één truc om beide voorwerpen moeiteloos te ontvetten
Advertisement

Er zijn plaatsen in de keuken die voortdurend vuil lijken aan te trekken, als bij toverslag, zelfs als je heel voorzichtig bent en het met alle mogelijke methoden probeert te voorkomen. Een daarvan is de afzuigkap boven het fornuis, een onmisbaar apparaat om lucht vrij te houden van geurtjes en fijnstof die zich overal in die hoek van de keuken vormen, maar dat onvermijdelijk bedekt raakt met een laagje vet en vuil dat vaak met het blote oog zichtbaar is, zelfs als het relatief vaak wordt schoongemaakt.

Bij modernere modellen is het filter gelukkig vrij gemakkelijk te verwijderen, maar ook bij oudere modellen is het altijd mogelijk. En dat moet met enige regelmaat gebeuren: zodra je er toevallig met je vinger overheen gaat en merkt dat er vettig, kleverig vuil zit, is het tijd om schoon te maken. Zo doet de afzuigkap zijn werk beter.

Maar had je gedacht dat wanneer je dit moet doen, je ook uw tijd kunt optimaliseren en tegelijkertijd een andere schoonmaaktaak kunt uitvoeren?

via Uradi Sama- Ideje za kreativce/YouTube

Advertisement
Video Tutorial via Uradi Sama- Ideje za kreativce/YouTube

Video Tutorial via Uradi Sama- Ideje za kreativce/YouTube

Het idee wordt briljant uitgelegd in een YouTube-video op het kanaal Uradi Sama- Ideje za kreativce, waarin de vrouw laat zien hoe ze met slechts drie hulpmiddelen tegelijk een aangekoekte ovenschaal en de afzuigkap schoonmaakt. Deze hulpmiddelen zijn:

  • Een waterkoker (die je natuurlijk kunt vervangen door een pan water)
  • Een vaatwastablet
  • Een afwasborstel

Alleen al het lezen van deze korte lijst zal je een idee hebben gegeven van wat je moet doen.

1. Verwijder het filter.
2. Plaats de ovenschaal op een tafel (deze moet groot genoeg zijn om het hele filter erin te plaatsen, of ten minste de helft van het te reinigen rooster onder te dompelen).
3. Leg het vaatwastablet in het midden van de schaal.
4. Giet langzaam kokend water direct op het tablet, zodat het al begint te smelten.
5. Los het tablet zo nodig verder op door het met een vork, lepel of pollepel te breken en te pletten.
6. Dompel het filter onder en laat het inwerken.
7. Wrijf na een paar minuten het zeepwater over het filter.
8. Spoel het filter af in de gootsteen.
9. Blijf het water schrobben op de aangekoekte delen op de schaal, die ondertussen zacht zijn geworden.

Dat is het, je kunt in de YouTube-video https://www.youtube.com/watch?v=C5hjyARoBpQ zien hoe makkelijk het is en hoe bevredigend de resultaten zijn.

Als je het vaatwastablet gebruikt, is het belangrijk dat het water echt heet is, anders bestaat het risico dat het niet goed smelt. Dus kijk uit voor spetters. Anders kun je ook twee eetlepels baking soda en wat vloeibare afwasmiddel in het water gieten en op dezelfde manier verdergaan.

Succes ermee!

Advertisement