Houd een nuttig ingrediënt bij de hand voor schone schermen

door Natasja

12 Februari 2023

Houd een nuttig ingrediënt bij de hand voor schone schermen
Advertisement

We maken dagelijks gebruik van verschillende elektronische apparaten, en daarom moeten deze ook regelmatig op de juiste manier worden gereinigd. Juist omdat het gaat om hulpmiddelen met kwetsbare materialen, en omdat ze elektrische circuits en onderdelen bevatten die niet het risico mogen lopen door vocht te worden aangetast, is het goed om zorgvuldig om te gaan met het onderhoud ervan.

We hebben het bijvoorbeeld over het scherm van een televisie of computer, maar ook over het scherm van een smartphone of tablet, die bovendien als aanraakschermen niet alleen vuil worden door stof, maar ook door vet van onze vingers, of vuil van de zakken, rugzakken en tassen waarin we ze opbergen. Dus hoe krijg je je scherm schoon en glanzend? Er is maar één ingrediënt voor nodig. Lees verder voor meer informatie.

via lynsey_queenofclean/Instagram

Advertisement
lynsey_queenofclean/Instagram

lynsey_queenofclean/Instagram

Je kunt in een Instagram-video zien hoe makkelijk het eigenlijk is om een sprayproduct te bereiden dat je altijd klaar kunt laten staan. Het account van @lynsey_queenofclean laat het zien.

Wat nodig is:

  • Een spuitfles
  • Water (gedestilleerd is waarschijnlijk het beste)
  • Gedenatureerde alcohol of ethylalcohol
  • Een goed gereinigde microvezeldoek

Je zal vast al weten wat je moet doen:

1. Vul de fles voor de helft met water
2. Vul de andere helft met alcohol
3. Sluiten en goed schudden
4. Altijd direct op het doek spuiten, zonder het te nat te maken
5. Veeg het doekje voorzichtig over het scherm

Niets is makkelijker, en dat zie je ook aan de zeer snelle video https://www.instagram.com/reel/CoEeCyas23r/ van de 'queen of clean Lynsey', die op haar profiel vaak handige tips voor huishoudelijke klusjes laat zien.

Als alternatief gebruiken veel mensen sprays voor het schoonmaken van glas: ook die hebben meestal een alcoholische en zeer vluchtige component die ideaal is voor het reinigen van oppervlakken die niet moeten worden afgespoeld en die beter niet in contact kunnen komen met te veel water of vloeistof.

Toch zijn er mensen die voor een zeer snelle reiniging ook een druppeltje pure alcohol op de doek gebruiken.

Wat het doekje betreft, worden microvezeldoekjes altijd aanbevolen omdat ze niet pluizen, maar je kunt ook die speciaal voor glas gebruiken. In ieder geval kan het gebruiksklaar hebben van zo'n fles echt van pas komen, vind je niet?

Advertisement