De te vermijden fout om radiatoren beter te laten werken

door Natasja

11 Februari 2023

De te vermijden fout om radiatoren beter te laten werken
Advertisement

Wanneer het koud is en de steeds lagere temperaturen je dwingen de radiatoren gedurende vele uren van de dag aan te zetten, wat onvermijdelijk leidt tot steeds hogere rekeningen, wil je er zeker voor zorgen dat je zelfs geen greintje van alle door verwarmingssystemen opgewekte energie verspilt.

Er zijn veel trucs die je kunnen helpen verspilling van warmte te voorkomen, en een daarvan is zelfs een eenvoudige, maar vaak over het hoofd gezien, handeling. Het is een handeling die je misschien al doet zonder erover na te denken, maar als dat niet het geval is, kan het je echt helpen om het warmer te krijgen in huis. Lees verder om te ontdekken of je er al voor had gezorgd dat je deze fout niet maakte.

via @the.cosyclub/TikTok

Advertisement
@the.cosyclub/TikTok

@the.cosyclub/TikTok

Een heel snel filmpje van het account @the.cosyclub op TikTok, een profiel dat veel nuttige tips over het huishouden verspreidt, laat je even goed nadenken, of beter gezegd, nodigt je uit om even je huis te doorlopen om te kijken of ook wij niet ergens een simpele, naïeve fout hebben gemaakt.

Gezien het feit dat de warmte van de radiatoren de kamer in straalt, is een fout die te goeder trouw of zelfs gewoon uit onachtzaamheid kan gebeuren, het blokkeren van de radiatoren zelf met meubels, die bijna in contact blijven met de warmtebron.

Soms gebeurt dit, ook om redenen van weinig ruimte, in de slaapkamer of de woonkamer, wanneer bedden of banken te dicht bij de radiatoren komen te staan. Sommige mensen denken ten onrechte dat ze het op die manier warmer krijgen en een cocon van warmte vormen in de koude avonden en nachten van de winter, maar in werkelijkheid circuleert de warmte op die manier minder in de kamer en voelt men zich uiteindelijk kouder, behalve, juist, in de buurt van de radiatoren.

Echter, als je genoeg ruimte laat, zoals je kunt zien in de bovengenoemde video https://www.tiktok.com/@the.cosyclub/video/7165981739049913605, veranderen de dingen... En ten goede!

Dicht vervolgens eventuele kieren bij de ramen en onder de deuren af, gebruik eventueel warmtereflecterende panelen (of aluminiumfolie) achter de radiator zelf, en alleen al door deze paar eenvoudige trucs zul je het temperatuurverschil waarderen! 

Heb jij eraan gedacht om meubels altijd uit de buurt van radiatoren te houden?

Advertisement