Een oude handdoek is voldoende om schimmel uit de wasmachinelade te verwijderen

door Natasja

08 Februari 2023

Een oude handdoek is voldoende om schimmel uit de wasmachinelade te verwijderen
Advertisement

De wasmachine schoonmaken is een fundamentele stap in het wekelijkse huishoudelijke schoonmaakplan: als een van de meest gebruikte huishoudelijke apparaten, heeft hij voortdurend onderhoud nodig om hem schoon te houden en zo goed mogelijk te werken, zodat de was altijd schoon en ontsmet is. Als we het schoonmaken ervan verwaarlozen, zullen we namelijk al snel zien dat er in sommige onderdelen schimmel ontstaat door de vochtigheid en de ophoping van wasmiddelresten en vuil.

Tot de onderdelen die door schimmelvorming worden aangetast, behoort ongetwijfeld ook de wasmiddellade, die, indien niet goed onderhouden, snel vlekken zal vertonen, waardoor het succes van de was in gevaar komt. Hoe zorg je er dan voor dat de lade er altijd zo schoon mogelijk uitziet? Het vergt niet veel tijd en moeite of de aankoop van specifieke, misschien zelfs dure, producten. Een oude handdoek en je favoriete natuurlijke middel volstaan.

Advertisement
Creativo

Creativo

De wasmiddellade van de wasmachine schoonmaken is met deze methode een snelle en gemakkelijke klusje. Je hoeft alleen maar een oude handdoek te pakken en deze, met behulp van een van de onderstaande natuurlijke middelen, op de wasmiddellade te leggen en te laten inwerken alvorens te schrobben. Wat doe je op de handdoek? Hieronder staan mogelijke alternatieven:

  • baking soda: dit is misschien het eerste middel waar je aan denkt als je je huis wilt schoonmaken en ontsmetten. De milde schurende werking helpt zelfs het meest hardnekkige vuil te verwijderen en de reinigende werking zorgt ervoor dat schimmels en andere ziektekiemen worden geëlimineerd. Maak een dikke pasta van in water verdund baking soda en doop de handdoek erin, leg die op de te behandelen plekken en laat hem inwerken tot het mengsel is opgedroogd. Verwijder op dat moment door te wrijven en de schimmel zal in een mum van tijd verdwijnen.
  • azijn: een ander bekend middel om het huis schoon te maken en te ontsmetten, gewoon een handdoek erin weken en op de wasmiddellade leggen, 2 uur laten inwerken alvorens af te spoelen en te drogen.
  • citroen of citroenzuur: deze twee middelen werken op dezelfde manier als azijn; in het eerste geval knijp je een citroen uit en laat je de handdoek erin weken, in het tweede geval verdun je 150 g citroenzuur in 1 liter water en gebruik je het mengsel om de handdoek te weken. Ga vervolgens op dezelfde manier te werk als met azijn, leg de natte handdoek op de vlekken en laat deze ongeveer 2 uur inwerken alvorens af te spoelen en te drogen.
  • waterstofperoxide: last but not least is dit een uitstekend middel om schimmel te verwijderen, hoewel veel minder gebruikelijk dan de vorige. Het werkt als citroen en azijn, dus maak de handdoek nat en laat het ongeveer 2 uur zitten voordat je de lade afspoelt en afdroogt. Je zult zien dat schimmel langer wegblijft!

Welke middelen gebruik jij voor de wasmachine?

Advertisement