Roestvlekken op sanitair: 6 trucs om ze gemakkelijk te verwijderen

door Natasja

07 Februari 2023

Roestvlekken op sanitair: 6 trucs om ze gemakkelijk te verwijderen
Advertisement

Het komt vaak voor, vooral wanneer je een huis betreedt dat al enige tijd niet meer bewoond is geweest, dat er lelijke roestvlekken op het sanitair zitten, vooral bij de metalen delen. Dit gebeurt door verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de materialen waarvan het sanitair is gemaakt, de hardheid van het water, de luchtvochtigheid en de ventilatieomstandigheden in de ruimte. De aanwezigheid van roest kan zelfs een perfect schone en ontsmette badkamer er vuil doen uitzien, en daarom is het zeer belangrijk deze vlekken te verwijderen en de vorming ervan te voorkomen.

Er bestaan heel veel natuurlijke middelen om roestvorming op sanitair te voorkomen en te behandelen, waarbij je geld kunt besparen en het milieu kunt ontzien.

Advertisement
Creativo

Creativo

Veel populaire natuurlijke schoonmaakmiddelen blijken ook effectief te zijn bij het verwijderen en voorkomen van roest op sanitair:

  • Het middel bij uitstek, dat ook zeer populair is voor het schoonmaken van het hele huis, is baking soda: je hoeft alleen maar een beetje poeder op een zachte spons te doen en al het sanitair ermee af te vegen, zodat ze perfect schoon en ontsmet zijn. Roest zal ook gemakkelijk worden verwijderd met deze methode.
  • De tweede remedie is ongebruikelijker: meng het sap van een limoen en zout in een kom tot een homogene pasta, die je rechtstreeks op de door roest aangetaste plekken aanbrengt. Ze zijn zo weer schoon.
  • Azijn is ook een uitstekende bondgenoot tegen roest, en een zeer goede ontkalker en vlekverwijderaar tegen kalkaanslag: gewoon een microvezeldoek bevochtigen en over de roestige plek wrijven.
  • Tot slot is citroenzuur een andere zeer doeltreffende kalk- en roestverwijderaar: verdun 150 g in een liter water en giet het mengsel rechtstreeks op de vlek.

Er zijn ook twee alternatieve methoden die zeer effectief zijn:

  • Wrijf een aardappel op roestvlekken: het oxaalzuur dat erin zit zal de vlek oplossen, waardoor deze heel gemakkelijk te verwijderen is.
  • Een ui helpt ook om roest effectief te verwijderen: doop een halve ui in suiker en gebruik het als een spons om de aangetaste plekken in te wrijven. De resultaten zullen verbluffend zijn.

Hoe verwijder jij roest van sanitair?

Advertisement