Laag opbergbed: hoe het te verhogen om eenvoudig schoon te maken

door Natasja

21 Februari 2023

Laag opbergbed: hoe het te verhogen om eenvoudig schoon te maken
Advertisement

Het opbergbed is een zeer praktische keuze, vooral voor wie een klein huis heeft en daarom geen extra kasten kan gebruiken voor lakens, dekens en kussens. Maar zelfs deze zeer handige keuze heeft zijn nadeel: opbergbedden hebben een zeer lage vloerstructuur, waardoor het erg moeilijk is om de ruimte eronder schoon te maken. Opbergbedden hebben meestal gemakkelijk verwijderbare panelen aan de onderkant, waardoor je vrij gemakkelijk bij de vloer kunt komen. Deze handeling vereist echter een aanzienlijke hoeveelheid tijd om de opbergruimte te legen en opnieuw te vullen, waardoor we de stappen in die zone steeds minder doen, totdat we het vergeten.

Hoe kunnen we dan gemakkelijk onder het bed schoonmaken, terwijl we omslachtige en tijdrovende handelingen vermijden? Sara legt het uit in een video.

Advertisement
@sara_home_organizer/Instagram

@sara_home_organizer/Instagram

@Sara_home_organiser https://www.instagram.com/p/CnbXlG-ppm0/ is een Instagram-gebruiker die op haar profiel veel tips en trucs deelt voor een perfect huis. In een van haar video's legt ze uit hoe ze het probleem heeft opgelost van het verspillen van tijd aan het schoonmaken van de kamer, vooral de ruimte onder het opbergbed. Je moet meestal zwoegen en veel tijd verspillen aan het schoonmaken van dit deel van de kamer. Je kunt ervoor kiezen om het hele bed te verplaatsen, of je kunt de opbergruimte leegmaken, de panelen schoonmaken met een doek gedrenkt in water en azijn, en ze vervolgens verwijderen om te stofzuigen en de vloer te dweilen. En in plaats van de oplossing voor een probleem te zijn, wordt het opbergbed de bron van nog meer ongemak. Hoe kunnen we voorkomen dat het stof zich te veel ophoopt onder het bed?

Advertisement
@sara_home_organizer/Instagram

@sara_home_organizer/Instagram

De oplossing zal je verrassen door zijn eenvoud. Veel modellen opbergbedden bestaan ook in de klassieke versie en de verschillen zijn zeer klein. Je hoeft alleen maar de hogere poten rechtstreeks bij de fabrikant aan te vragen om het probleem op te lossen. Het aanbrengen ervan is heel eenvoudig; zodra je de poten hebt, maak je gewoon het bed leeg en verwijder je de onderste panelen. Vervang nu alle poten (ze zijn meestal bevestigd met eenvoudige schroeven) en je zult zien dat je bed hoog genoeg is om eronder te stofzuigen.

Zeer eenvoudig, vind je ook niet? Waar wacht je nog op om de poten te bestellen? Bekijk de video https://www.instagram.com/reel/CnbXlG-ppm0/ om jezelf te overtuigen!

Advertisement