Vetvlekken verwijderen met een even eenvoudige als doeltreffende truc

door Natasja

19 Februari 2023

Vetvlekken verwijderen met een even eenvoudige als doeltreffende truc
Advertisement

Moeilijk te behandelen vlekken op kleding zijn altijd een probleem. De meest ingewikkelde zijn meestal die van olie of in ieder geval vet. Het zijn de vlekken die je het meest doen wanhopen als je ze opmerkt. Dat wil echter niet zeggen dat er geen oplossing bestaat die goed genoeg is om het probleem snel op te lossen.

Er zijn veel aanbevolen middelen, maar nooit genoeg, want ze blijken niet allemaal echt effectief te zijn. Een middel dat kennelijk wel werkt, is eenvoudig samen te vatten in enkele stappen en vereist het gebruik van producten die vrijwel altijd in huis te vinden zijn.

Het is een eenvoudige, snelle en werkelijk beslissende methode die, als je hem eenmaal hebt geleerd, je moeilijk zult kunnen opgeven. En je moet het proberen om het te geloven. Als je verder leest, zul je beter begrijpen over welke truc we het hebben.

via @veraloficial/Instagram

Advertisement
@veraloficial/Instagram

@veraloficial/Instagram

Yelitza Alvarez (op Instagram @veraloficial), content creator en expert in huishoudelijke schoonmaaktips en trucs, die op haar Instagram-profiel een reel over dit onderwerp deelde, laat deze truc zien. De video is snel maar zeer duidelijk en de stappen van deze techniek zijn even helder, duidelijk en snel. Ze zijn weinig maar genoeg om het probleem op te lossen.

Om dit te controleren, zoals de video zelf suggereert, kun je eerst een druppel olie op een t-shirt gieten en de aanbevolen volgende stappen uitvoeren om versteld te staan van het resultaat. Zodra je het gekozen t-shirt hebt bevlekt, ga je als volgt te werk:

  • Plaats een bord onder de laag van het te behandelen t-shirt.
  • Giet een beetje vloeibaar afwasmiddel op de vlek, een product dat in veel andere situaties zeer nuttig is gebleken en zal helpen het vet uit de vlek op te lossen.
  • Om de werking van het afwasmiddel te versterken, voeg er wat baking soda aan toe en laat dit inwerken.
  • Wrijf het mengsel dat is ontstaan door het mengen van de twee producten met een oude tandenborstel om de vlek te verwijderen.
  • Nu kun je, als het t-shirt schoon is, alleen de behandelde zone spoelen of het direct in de wasmachine stoppen. Je zult merken dat de vlek spoorloos verdwenen is.

Je kunt alle stappen in detail zien door de video https://www.instagram.com/p/CnZzAROoaXv/ op het Instagram-profiel van @veraloficial te bekijken.

Heb je wel eens met deze methode geëxperimenteerd?

Advertisement