Afwassponsjes ontsmetten met de magnetron: het duurt maar 3 minuten

door Natasja

06 Februari 2023

Afwassponsjes ontsmetten met de magnetron: het duurt maar 3 minuten
Advertisement

Soms hebben we geen tijd om de vaatwasser voldoende te vullen om een cyclus te starten, en hebben we juist iets nodig dat we erin hadden geladen. In andere gevallen is er gewoon geen vaatwasser in huis: wat de reden ook is, het is heel waarschijnlijk dat we allemaal vaak afwassponsjes gebruiken, met afwasmiddel en elleboogvet.

We weten allemaal dat ze na elk gebruik moeten worden gewassen, met een beetje zeep en goed afgespoeld, maar dit betekent niet dat ze echt worden ontsmet. Zelfs met die zorg blijven kiemen en bacteriën op de loer liggen in elke spons, klaar om in contact te komen met de volgende afwas. Hoe kun je ze goed ontsmetten, zodat ze nog langer meegaan? Gebruik gewoon de magnetron.

via cleantoxmexico/Instagram

Advertisement
cleantoxmexico/Instagram

cleantoxmexico/Instagram

Het is een truc die niet meer zo geheim is, maar als je hem nog niet kent, is het het proberen waard. Hoe eenvoudig het is, zien we ook in de video van een Instagram-kanaal over huishoudelijke schoonmaak, cleantoxmexico.

Wat heb je nodig? Dat is het volgende:

  • Een kom die geschikt is voor koken in de magnetron
  • Witte azijn (alcohol of wijn, maakt niet uit)

Echt, dat is alles wat je nodig hebt! Zo maak je ze in een paar minuten schoon:

1. Giet witte azijn in de kleine kom, net genoeg om de spons nat te maken.
2. Laat de spons erin weken (misschien heb je het grootste deel van het vuil al verwijderd met een zeepspoeling): hij moet doordrenkt zijn en bij voorkeur bedekt - of bijna bedekt - door de azijn.
3. Plaats alles in de magnetron en laat het kookprogramma 3 minuten op middelhoog vermogen draaien.
4. Als het klaar is, pas op dat je je niet verbrandt: wacht even voordat je de spons oppakt.

Klik hier https://www.instagram.com/reel/CgNXS0tAJMY/ om de Instagram video te bekijken. Je kunt ook proberen de kookcyclus in te stellen op maximaal vermogen, maar slechts gedurende een minuut of maximaal anderhalve minuut.

In enkele seconden heb de spons ontsmet, klaar voor gebruik. Door dit één of zelfs twee keer per week te doen gaan de sponzen langer mee, met een aanzienlijke vermindering van afval, voor jezelf en voor het milieu.

Denk jij eraan de afwassponsjes regelmatig te ontsmetten?

Advertisement