Etiketten: hoe je zelfs de moeilijkste gemakkelijk kunt verwijderen

door Natasja

07 Februari 2023

Etiketten: hoe je zelfs de moeilijkste gemakkelijk kunt verwijderen
Advertisement

Bij de aankoop van een nieuw product of wanneer je genoeg hebt van stickers of overdrukplaatjes die op de meubels of een ander voorwerp in huis zijn geplakt, moet je vaak een etiket verwijderen, dat echter zo stevig is vastgeplakt dat de handeling zeer vermoeiend wordt. Het kan zelfs gebeuren dat het etiket in stukken loslaat en lelijke papierresten of lijmstrips achterlaat die onmiddellijk het idee geven van vuilophoping.

Dus hoe kun je etiketten verwijderen zonder al te veel tijd en moeite te verspillen, zonder de voorwerpen waarvan je ze verwijdert te beschadigen vooral zonder sporen achter te laten? Er is een heel eenvoudige truc en die leggen we hieronder uit.

via @twinshomemeg/TikTok

Advertisement
@twinshomemeg/TikTok

@twinshomemeg/TikTok

Op het TikTok kanaal @twinshomemeg https://www.tiktok.com/@twinshomemeg kun je veel tips vinden voor in huis en daaronder zie je ook een tutorial waarin wordt uitgelegd hoe je moeilijke zelfklevende etiketten kunt verwijderen. We komen ze overal tegen: op pas vervangen sanitair, op meubels, op ramen, maar ook op decoratieve accessoires, houders en keukengerei. En het lukt niet altijd om ze bij de eerste poging te verwijderen. Of misschien komen ze er in stukjes af. Als je merkt dat het moeilijk is om een sticker te verwijderen, probeer dan niet aan te dringen want dan riskeer je dat je twee keer zo hard moet werken.

Giet een beetje witte wijnazijn in een kommetje en sprenkel het met een siliconenkwastje over het te verwijderen etiket en laat het enkele minuten inwerken.

Advertisement
@twinshomemeg/TikTok

@twinshomemeg/TikTok

Probeer nu opnieuw het etiket te verwijderen en je zult zien dat het gemakkelijk loskomt, zonder resten achter te laten. We raden je aan altijd op een onopvallende plaats te testen om er zeker van te zijn dat de azijn het oppervlak niet beschadigt. Bekijk de video https://www.tiktok.com/@twinshomemeg/video/7189548018654252293 om het resultaat te zien!

Er zijn andere methoden om dit gemakkelijk te doen; een zeer goede is bijvoorbeeld om het oppervlak te verwarmen met een föhn voordat je het probeert te verwijderen. Hierdoor wordt de lijm zachter, waardoor deze losser wordt en gemakkelijker te verwijderen is. Maar je kunt ook warm water met afwasmiddel proberen, een doek bevochtigd met alcohol, een smeerspray, gewone bakolie of pindakaas. Wees in alle gevallen voorzichtig bij het behandelen van kwetsbare oppervlakken en denk er altijd aan een test uit te voeren op een klein oppervlak op een verborgen plaats.

Welke methode gebruik jij om etiketten en stickers ergens van te verwijderen?

Advertisement