Glanzende, lekker ruikende spiegels: 4 DIY methoden die de badkamer heerlijk laten ruiken

door Natasja

06 Februari 2023

Glanzende, lekker ruikende spiegels: 4 DIY methoden die de badkamer heerlijk laten ruiken
Advertisement

Wanneer we de badkamer binnenkomen, wordt onze aandacht gemakkelijk getrokken naar de plaats waar de spiegel zich bevindt: zowel omdat hij gewoonlijk een belangrijke plaats inneemt ten opzichte van de rest van het meubilair en het sanitair, als omdat hij een groot reflecterend oppervlak is, dat de helderheid van de hele kamer versterkt. Het spreekt dus voor zich dat als het vol zit met spetters zeep of tandpasta, sporen van kalkaanslag, strepen van de laatste schoonmaakbeurt, of misschien zelfs een paar vingerafdrukken, al deze dingen er meteen uitspringen.

Hoe maak je het glas dan goed schoon? Je moet het vuil oplossen met een geschikt middel. En naast de specifieke middelen die te koop zijn er veel traditionele DIT methoden die van pas komen. Sommige hebben ook het voordeel dat ze een aangename geur achterlaten in de hele badkamer. Lees verder voor meer informatie.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Citroensap: citroensap werkt op glas en metaal, om ze schoon te maken en te laten glanzen. Je kunt er dus een uitknijpen in een kommetje, en dan eventueel verdunnen met een beetje water (niet meer dan een verhouding van 1:1, dus gelijke delen), en de spons of microvezeldoek erin dopen om over het spiegelglas te vegen. Als het water thuis erg hard is, gebruik dan beter:
  • Talkpoeder: vul een spuitfles met 350 ml warm water en giet er 1 eetlepel talkpoeder in. Sluiten, goed schudden en op een microvezeldoek (of glasdoek) spuiten en gelijkmatig uitwrijven. Houd een andere schone, droge doek klaar om over het glas te vegen wanneer het goed gedroogd is, om eventueel achtergebleven stof te verwijderen.
  • Citroenzuur: voor een citrusachtige geur van citroensap kun je ook een eetlepel of twee citroenzuur oplossen in een halve liter heet water, dit in een spuitfles gieten en gebruiken als een normale glasreiniger. Voeg eventueel ook twee eetlepels gedenatureerde alcohol toe, waarvan de geur snel zal verdwijnen.
  • We weten dat azijn ook een uitstekende bondgenoot is voor het schoonmaken van glas, maar het heeft een wat onaangename geur. Die verdwijnt na een tijdje, maar als je wilt dat er een aangename geur achterblijft, kun je 3 of 5 druppels van een essentiële olie naar keuze toevoegen aan het mengsel van water en azijn.

Als je ook een raam in de badkamer hebt, kun je deze methoden gebruiken om de ramen te reinigen, zodat de resulterende aangename schone geur nog intenser zal zijn.

Advertisement