Een mooi en opgeruimd kantoor: laat je inspireren door deze 12 ideeën

door Natasja

30 Januari 2023

Een mooi en opgeruimd kantoor: laat je inspireren door deze 12 ideeën
Advertisement

Er is altijd een overtuiging geweest dat veel creatieve geesten alleen optimaal presteren als ze omringd zijn door chaos. Misschien is dit waar voor enkele geïsoleerde gevallen van grote genieën, maar meestal is het creëren, studeren, werken te midden van stapels voorwerpen die lukraak op het bureau en in het rond worden gegooid niet iets dat de productiviteit ten goede komt.

Het juiste compromis vinden, jezelf omringen met alles wat je nodig hebt zonder dat er altijd rommel is, en misschien zelfs op een manier die een esthetisch aangename en mooie ruimte creëert, is een beetje een uitdaging, maar geen onmogelijke. Er zijn veel voorwerpen en oplossingen die je kunnen helpen je kantoor in te richten op de manier die het beste bij jou past. Bekijk er hieronder enkele.

Advertisement
Amazon

Amazon

De keuze van het bureau helpt al veel: als er geen mogelijkheid is om veel meubelen erom heen te plaatsen, dan moet het bureau veel vakken hebben. En hoekbureaus helpen enorm.

Advertisement
IronsCustomWood/Etsy

IronsCustomWood/Etsy

Anders kun je kiezen voor iets heel eenvoudigs: een plank met een stijl die je mooi vindt en alleen de poten om hem te ondersteunen. In dat geval zijn minimale bureau-organizers, en veel handige oplossingen daaromheen, het ideale recept.

Keyaiira/Reddit

Keyaiira/Reddit

Muren kunnen ruimte bieden om te organiseren: niet alleen planken en boekenkasten, maar ook fraai vormgegeven trucs om mappen met documenten, papieren en meer op te hangen!

EWARTWOODS/Etsy

EWARTWOODS/Etsy

We kunnen het zo hard proberen als we willen: we zullen altijd een hoop kleine voorwerpen overal verspreid hebben. Beter om voor enkele houders te zorgen om ze netjes te verzamelen.

Amazon

Amazon

We kunnen niet meer zonder mobiele telefoons en andere apparaten om op te laden: waarom niet ook nadenken over het organiseren van een oplaadstation, zonder wirwar van rondvliegende draden?

Advertisement
Amazon

Amazon

Veel monitoren kunnen op een voetstuk worden geplaatst: niet alleen helpt dat om een beter zicht te hebben en ook om het toetsenbord eenvoudiger te plaatsen, maar misschien kan dat voetstuk ook vakken hebben om voorwerpen in op te bergen!

Amazon

Amazon

Een ander fenomeen dat spontaan lijkt te ontstaan: verspreide papieren. Een organizer met laden helpt veel!

Advertisement
 PegandAwl/Etsy

PegandAwl/Etsy

En dan kan je je nog uitleven met de pennenhouders, die vaak alles bevatten!

lukearthurwells.com

lukearthurwells.com

En als het bureau toevallig in een hoek is weggestopt, waarom dan de ruimte niet optimaliseren met op maat gemaakte planken precies op het deel van de muur dat onder het blad eindigt?

Advertisement
Etsy

Etsy

Om extra ruimte te vinden bij gebrek aan laden, moet je creatief zijn: deze beugels om aan het bureaublad te hangen zijn mooi en functioneel!

Een wilde oplossing voor elke ruimte: de trolley met meerdere schappen!

Advertisement

En de andere grote klassieker die nooit mag worden onderschat: geperforeerde panelen die naar wens kunnen worden uitgerust!

Heb jij een aantal favoriete ideeën om het kantoor te ordenen?

Advertisement