Gootsteen verpest door vuil en kalkaanslag? Je kunt hem zo goed als nieuw maken in 3 stappen

door Natasja

28 Januari 2023

Gootsteen verpest door vuil en kalkaanslag? Je kunt hem zo goed als nieuw maken in 3 stappen
Advertisement

Roestvrijstalen gootstenen mogen dan glanzend en mooi zijn als ze nieuw zijn, maar bij voortdurend gebruik van water, vooral als dat bijzonder kalkrijk is, en het vuil dat door dagelijkse activiteiten ontstaat, dreigen ze echt lelijk te worden om naar te kijken en zelfs onhygiënisch.

In sommige gevallen vormen ze een patina van vuil en kalkaanslag waardoor ze onherkenbaar worden en er zelfs beschadigd uitzien. Dat is echt jammer, want het staal waarvan ze gemaakt zijn, is per definitie roestvrij en ze zouden potentieel heel lang mee kunnen gaan. Gelukkig bestaan er trucs om een stalen gootsteen weer te laten glimmen, en die zijn heel effectief.

Met een beetje tijd en de juiste middelen kan een schijnbaar onherstelbare gootsteen weer glanzen, zozeer zelfs dat het lijkt alsof hij net gekocht is. Hoe je dat doet, lees je hieronder.

via @carolina.mccauley/Instagram

Advertisement
@carolina.mccauley/Instagram

@carolina.mccauley/Instagram

Carolina McCauley, een maakster die op diverse sociale kanalen veel gevolgd wordt voor het delen van kook-, schoonmaak- en huishoudelijke tips, laat in een reel op haar Instagram-profiel (@carolina.mccauley) de ideale methode zien om een schijnbaar onherstelbare roestvrijstalen gootsteen te laten glimmen. De werkwijze is gemakkelijk samen te vatten en even gemakkelijk na te doen in slechts 3 stappen:

  • Pak een ingezeept staalwollen sponsje en begin met het krachtig schrobben van het hele oppervlak van de gootsteen om vuil en kalkaanslag te verwijderen. Nadat alle onderdelen zijn behandeld, grondig afspoelen.
  • Na de eerste stap gebruik een ontkalkingspoeder, dat je vooral daar strooit waar je merkt dat vuil- en kalkresten moeilijk verdwijnen. Schrob nogmaals voorzichtig met een schuurspons of een staalwollen sponsje, en spoel dan nogmaals zorgvuldig af.
  • Neem nu een schone microvezeldoek en giet er een paar druppels hydraterende babyolie op. Veeg de doek over het gehele oppervlak van de gootsteen, droog het af en poets het.

De gootsteen zal weer ongelooflijk en zonder veel moeite glanzen. Als je deze methode wilt uitproberen en stap voor stap in detail wilt zien, kun je de reel https://www.instagram.com/p/CmSNO7LBjli/ direct bekijken op het profiel van @carolina.mccauley.

We wensen je veel succes!

Advertisement