Zin in een keuken make-over? Laat je inspireren door deze trendy kleuren

door Natasja

29 Januari 2023

Zin in een keuken make-over? Laat je inspireren door deze trendy kleuren
Advertisement

De kleuren van meubels en muren zijn het element dat het eerst karakter geeft aan elke ruimte, ook aan de keuken. Dus, of je nu een volledig nieuwe inrichting kiest, of een inrichting die uit de mode is een beetje wil veranderen, het is goed om rustig na te denken over welke kleur je verkiest voor alle zichtbare oppervlakken.

We weten allemaal dat neutrale tinten het langst meegaan: niet alleen zijn ze beter bestand tegen het verstrijken van de tijd en het dagelijks gebruik, maar het is ook het meest onwaarschijnlijk dat ze gaan vervelen. Maar welke neutrale tinten moet je kiezen? Er zijn er zoveel! Hieronder staan een paar tinten om in de gaten te houden, die in de interieurtrends helemaal in zijn en het overwegen waard zijn.

Advertisement

Rozeachtig beige

De koning van de neutrale kleuren, beige kan op zoveel manieren worden gebruikt dat alleen al het noemen van de naam alles en niets kan betekenen. Een wat minder voor de hand liggende, maar verfijnde en misschien zelfs romantische tint is er dus een die een beetje naar roze neigt. Denk aan een blush, of rouge, voor het gezicht: die matte tinten kunnen goed gecombineerd worden met lichte of donkere planken, en metalen kranen, eventueel in warme tinten roségoud of brons.

Advertisement

De tijdloze kleur taupe

Een andere echte interieurklassieker is de kleur taupe, die van beige overgaat in grijs: vooral die met een warme ondertoon is al heel lang populair. Deze kleur kan ook gecombineerd worden met crème, grijs, zwart, wit, beige.... Kortom, een palet van neutrale tinten waarmee je altijd de juiste aanvulling kunt vinden.

Zei iemand modder?

Niet dat het idee van modder per se aangename beelden oproept, maar bij nader inzien is een crème- of ivoorkleur die enigszins "modderig" kan worden genoemd niets anders dan een warme grijze kleur. Hier is een leidraad om gelakte meubelen te vinden, maar ook die van hout die gewoon behandeld zijn om een bepaalde toon te benadrukken. Deze kleur past bij het hele gamma, van beige tot donkerbruin, maar er is altijd plaats voor wit (gebroken wit, eventueel), ivoor, zwart, grijs.

Warm grijs

Ook voor deze immer populaire kleur gaat de voorkeur uit naar warmere tinten, misschien gecombineerd door het gebruik van blonde of koperkleurige houten elementen, en handgrepen en kranen in brons, koper of goud.

Koud roze

Een uitzondering op de regel van de warme kleuren: een roze kwarts poeder! Dit is waar je aan moet denken om een perfecte match te vinden met zwart en vervolgens koel grijs en wit.

Advertisement

Donkergroen

Na de grote populariteit van saliegroen is nu ook heel donkergroen voor de keuken gebruikelijk geworden. Het kan worden gecombineerd met witte of donkere muren, of zelfs bakstenen muren... Het hangt allemaal af van smaak en het natuurlijke licht dat de keuken binnenvalt.

Grijsgroen

Ook hier in het domein van het donkergroen is er een, vaak gebruikt voor accentmuren of zelfs plafonds, die op het eerste gezicht bijna antracietgrijs lijkt. Een kleurschakering die moeilijk te vatten is, en misschien juist daarom zo fascinerend.

Advertisement

Warm, helder wit

Als je het echter niet aandurft om voor deze kleuren te kiezen, geen nood: wit, misschien een beetje gebroken wit - grenzend aan ivoor - is nooit de verkeerde keuze!

Welke kleur heeft jouw voorkeur voor de keuken?

Advertisement