De perfecte truc om je wasmachine lekker te laten ruiken

door Natasja

31 Januari 2023

De perfecte truc om je wasmachine lekker te laten ruiken
Advertisement

De wasmachine, een onmisbaar en noodzakelijk huishoudelijk apparaat voor ieders dagelijkse routine, kan vaak het probleem van onaangename geuren opleveren.

Dit is niet iets om lichtvaardig op te vatten, want er wordt altijd verwacht dat het wasgoed zowel lekker ruikt als schoon is. En als de wasmachine stinkt, zal zelfs perfect gewassen wasgoed nooit zo geurig en onberispelijk zijn als het zou moeten zijn. Dit kan aan vele factoren te wijten zijn en heeft bijgevolg meerdere oplossingen.

Als je ervoor gezorgd hebt dat alles naar behoren werkt, is er een handige truc die je in de praktijk kunt toepassen om onaangename geuren kwijt te raken door vuil of kalkresten op te lossen. De methode omvat het gebruik van een fles met een inhoud van één liter en een van de verschillende natuurlijke producten. Als je verder leest, zul je beter begrijpen waar we het over hebben.

Advertisement
Creativo

Creativo

Om deze truc in de praktijk te brengen, heb je, zoals gezegd, alleen een fles van een liter nodig, water en ofwel citroenzuur, citroen of witte azijn (alcoholazijn). Door de inhoud van de fles in de wasmiddellade of rechtstreeks in de trommel te gieten en een lege wascyclus te starten, ben je in een mum van tijd van onaangename geuren af. Laten we eens kijken naar de doses en methoden voor elk van de drie elementen hieronder.

  • Citroenzuur: los 250 gram citroenzuur op in de fles water van één liter en giet de inhoud in de wastrommel of -lade, waarbij een lege was wordt gestart.
  • Citroen: verdun 150 ml gefilterd sap in de gebruikelijke liter water en begin een wasbeurt op hoge temperatuur.
  • Witte azijn: witte azijn moet onverdund worden gebruikt. Giet vervolgens een fles van een liter in de wasmachine en start ook hier de wascyclus.

Een extra truc die het verschil kan maken, nadat je deze truc in praktijk hebt gebracht, is de deur van de wasmachine open te laten om de binnenkant te laten drogen en de vorming van schimmel of verdere onaangename geuren door vocht te voorkomen. Dit is in feite een gewoonte die je in praktijk moet brengen telkens wanneer je klaar bent met de was.

Nu hoef je alleen nog maar te experimenteren met de flessentruc en te genieten van de schone geur!

Advertisement